Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 1. Vacature klachtenfunctionaris bij KNMT

  • 04-07-24

  De KNMT zoekt voor het team Klachtenservice een Klachtenfunctionaris zorg (24 uur)

  Soms hebben patiënten een minder goede ervaring bij hun tandarts. Ze hebben pijn na een behandeling, of er is iets niet helemaal goed gegaan. Niet fijn voor de patiënt maar ook zeker niet voor de zorg verlenende tandarts in kwestie. Hoe prettig is het dan als beide partijen een luisterend oor vinden en dat er iemand is die helpt in de richting van een oplossing? Daar kom jij om de hoek kijken. Elk gesprek is anders en vraagt om jouw onafhankelijkheid, empathie en duidelijkheid. Maar het gaat verder dan dat. Een klacht geeft ook waardevolle feedback, waar van geleerd kan worden. Het zorgt er dus voor dat de kwaliteit van de zorg steeds beter wordt. En wie wil dat nou niet?

  De KNMT werkt met een klachtenregeling die voldoet aan de eisen van de Wkkgz en die aansluit op de tandheelkundige praktijk. Leden van de KNMT kunnen zich hierbij aansluiten. Als een klacht wordt ingediend, kan een beroep worden gedaan op jou als klachtenfunctionaris. Ben jij in staat om op effectieve wijze tot oplossingen te komen en ben je sterk in gespreksvoering? Lees dan vooral even verder.

  Lees meer
 2. Een klacht is géén cadeautje!

  • 25-06-24

  Geen enkele revalidatiearts begint zijn dag met het voornemen een patiënt onheus te bejegenen, onvolledig te informeren of slechte zorg te bieden. En toch kan het zomaar gebeuren, dat er een klacht over je wordt ingediend. Vanuit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) heeft een patiënt het recht om een klacht in te dienen. Andersom heeft de behandelaar die mogelijkheid niet; dit voelt vaak oneerlijk.

  Lees meer
 3. Vacature klachtenfunctionaris bij Rijndam in Zuid-Holland

  • 17-06-24

  Als klachtenfunctionaris ga je graag in gesprek met patiënten en bezoekers. Je bent nieuwsgierig naar de vraag achter de klacht. Je weet tips en klachten effectief over te brengen, zodat de organisatie deze aangrijpt als kansen om de zorgverlening te verbeteren. Kom werken bij Rijndam. Verbaas Jezelf!

  Lees meer
 4. Vacature Voorzitter VKiG 2024

  • 03-06-24

  In december 2024 eindigt de 3e bestuurstermijn van onze huidige externe voorzitter, Marlout Corba. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter.

  Lees meer
 5. Jaarverslag 2023 Tuchtcolleges gepubliceerd!

  • 17-05-24

  Het jaarverslag 2023 verschijnt als online magazine, inclusief een gedetailleerd cijferoverzicht. In het magazine legt een lid-beroepsgenoot van een regionaal tuchtcollege uit waarom hij voor die functie heeft gekozen en reflecteert hij op zijn ervaringen. Daarnaast vertellen twee secretarissen van de tuchtcolleges hoe zij met presentaties proberen aankomende zorgverleners en juristen meer inzicht te geven in hoe het tuchtrecht werkt. Zo willen zij de tuchtcolleges ook een menselijk gezicht geven.

  Lees meer
 6. Lustrumsymposium ‘Mentaal gezond werken’ 31 mei 2024

  • 10-05-24

  De VKiG bestaat 30 jaar. Reden om een gratis symposium te houden voor de VKiG-leden op 31 mei aanstaande in de VUmc.

  Tijdens het symposium geeft docent Psychologie aan de universiteit dr. Andreas Wismeijer een lezing, getiteld ‘Goed in het vel: de neuropsychologie van meer bereiken door minder te doen’.
  In deze lezing gaat Andreas Wismeijer in op hoe we meer kunnen bereiken door juist minder te doen. Een hoge werkdruk wordt regelmatig genoemd als reden voor verminderd welzijn. Vaak speelt overprikkeling hierbij de hoofdrol. Inzichten vanuit de neuropsychologie bieden praktische oplossingen om dagelijkse valkuilen te herkennen en overprikkeling te voorkomen. Dit leidt tegelijkertijd tot een hogere productiviteit en minder vermoeidheid.
  Wat ons betreft past dit goed bij het 2e deel van het lustrum-thema: ‘Goed in het vel’.

  Lees meer
 7. Save the date: VVT/GHZ-symposium (verdieping) 11 oktober 2024

  • 05-05-24

  Op 11 oktober aanstaande organiseert de VKiG een tweede VVT/GHZ-symposium (verdieping) in Nijkerk.
  Dit omdat veel leden, werkzaam in de VVT- en GHZ-sector, n.a.v. het symposium in 2023 nog behoefte hebben aan meer informatie over het juridische aspect: de scheidslijn tussen Wkkgz en Wzd en andere onderwerpen.

  Lees meer
 8. Vacature klachtenfunctionaris bij ETZ in Tilburg

  • 02-05-24

  Voor 24 uren in de week.

  Lees meer
 9. In gesprek met: Marga Timmers en Jan de Hoog

  • 01-05-24

  Ongeveer een jaar geleden, tekenden Marga Timmers, directeur van Klachtenmanagement Zorg, en Jan de Hoog, directeur van Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ), voor de overdracht van het Leertraject klachtenopvang en -bemiddeling voor klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg (drie opleidingen). Namens de VKiG ging ik hierover met Marga en Jan in gesprek. We keken ook terug op de ontwikkeling van de functie van klachtenfunctionaris en vooruit naar de toekomst van het vak.

  Lees meer
 10. STARTSCHOT NIEUW ‘HOME’ voor de VKiG

  • 23-04-24

  Op 8 februari zijn we met twee bestuursleden en het secretariaat hartelijk ontvangen bij het bedrijf Procurios in hun bijzondere kantoor op een mooie  locatie in Houten (https://www.procurios.com/nl/over-ons). Een prachtige omgeving voor het startschot van ons nieuwe digitale platform, het nieuwe ‘home’ waarop we als VKiG- leden en -stakeholders elkaar straks (nog) beter kunnen gaan vinden en waar al onze gegevens (AVG)veilig zullen zijn.

  Lees meer