Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 1. Vacature klachtenfunctionaris bij Rijndam in Zuid-Holland

  • 17-06-24

  Als klachtenfunctionaris ga je graag in gesprek met patiënten en bezoekers. Je bent nieuwsgierig naar de vraag achter de klacht. Je weet tips en klachten effectief over te brengen, zodat de organisatie deze aangrijpt als kansen om de zorgverlening te verbeteren. Kom werken bij Rijndam. Verbaas Jezelf!

  Lees meer
 2. Vacature Voorzitter VKiG 2024

  • 03-06-24

  In december 2024 eindigt de 3e bestuurstermijn van onze huidige externe voorzitter, Marlout Corba. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter.

  Lees meer
 3. Jaarverslag 2023 Tuchtcolleges gepubliceerd!

  • 17-05-24

  Het jaarverslag 2023 verschijnt als online magazine, inclusief een gedetailleerd cijferoverzicht. In het magazine legt een lid-beroepsgenoot van een regionaal tuchtcollege uit waarom hij voor die functie heeft gekozen en reflecteert hij op zijn ervaringen. Daarnaast vertellen twee secretarissen van de tuchtcolleges hoe zij met presentaties proberen aankomende zorgverleners en juristen meer inzicht te geven in hoe het tuchtrecht werkt. Zo willen zij de tuchtcolleges ook een menselijk gezicht geven.

  Lees meer
 4. Lustrumsymposium ‘Mentaal gezond werken’ 31 mei 2024

  • 10-05-24

  De VKiG bestaat 30 jaar. Reden om een gratis symposium te houden voor de VKiG-leden op 31 mei aanstaande in de VUmc.

  Tijdens het symposium geeft docent Psychologie aan de universiteit dr. Andreas Wismeijer een lezing, getiteld ‘Goed in het vel: de neuropsychologie van meer bereiken door minder te doen’.
  In deze lezing gaat Andreas Wismeijer in op hoe we meer kunnen bereiken door juist minder te doen. Een hoge werkdruk wordt regelmatig genoemd als reden voor verminderd welzijn. Vaak speelt overprikkeling hierbij de hoofdrol. Inzichten vanuit de neuropsychologie bieden praktische oplossingen om dagelijkse valkuilen te herkennen en overprikkeling te voorkomen. Dit leidt tegelijkertijd tot een hogere productiviteit en minder vermoeidheid.
  Wat ons betreft past dit goed bij het 2e deel van het lustrum-thema: ‘Goed in het vel’.

  Lees meer
 5. Save the date: VVT/GHZ-symposium (verdieping) 11 oktober 2024

  • 05-05-24

  Op 11 oktober aanstaande organiseert de VKiG een tweede VVT/GHZ-symposium (verdieping) in Nijkerk.
  Dit omdat veel leden, werkzaam in de VVT- en GHZ-sector, n.a.v. het symposium in 2023 nog behoefte hebben aan meer informatie over het juridische aspect: de scheidslijn tussen Wkkgz en Wzd en andere onderwerpen.

  Lees meer
 6. Vacature klachtenfunctionaris bij ETZ in Tilburg

  • 02-05-24

  Voor 24 uren in de week.

  Lees meer
 7. In gesprek met: Marga Timmers en Jan de Hoog

  • 01-05-24

  Ongeveer een jaar geleden, tekenden Marga Timmers, directeur van Klachtenmanagement Zorg, en Jan de Hoog, directeur van Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ), voor de overdracht van het Leertraject klachtenopvang en -bemiddeling voor klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg (drie opleidingen). Namens de VKiG ging ik hierover met Marga en Jan in gesprek. We keken ook terug op de ontwikkeling van de functie van klachtenfunctionaris en vooruit naar de toekomst van het vak.

  Lees meer
 8. STARTSCHOT NIEUW ‘HOME’ voor de VKiG

  • 23-04-24

  Op 8 februari zijn we met twee bestuursleden en het secretariaat hartelijk ontvangen bij het bedrijf Procurios in hun bijzondere kantoor op een mooie  locatie in Houten (https://www.procurios.com/nl/over-ons). Een prachtige omgeving voor het startschot van ons nieuwe digitale platform, het nieuwe ‘home’ waarop we als VKiG- leden en -stakeholders elkaar straks (nog) beter kunnen gaan vinden en waar al onze gegevens (AVG)veilig zullen zijn.

  Lees meer
 9. Lustrumbijeenkomst 30 jaar VKiG: Stevig in je schoenen en goed in het vel

  • 12-04-24

  Op 12 april zijn circa 115 betrokken leden en enkele relaties van de vereniging bijeen tijdens de Lustrumbijeenkomst van de VKIG, in ‘Het Oude Magazijn’, een sfeervolle locatie in Amersfoort.  De vereniging viert haar 30e verjaardag, dus het is tijd voor een feestje!     

  Lees meer
 10. Even voorstellen: Nieuw bestuurslid Externe relaties, Cynthia van Holstein

  • 12-04-24

  Tijdens de ALV van 12 april jl. is de benoeming van ons nieuwe bestuurslid Cynthia van Holstein met de portefeuille ‘Externe relaties’ goedgekeurd.
  Cynthia neemt het stokje over van Madelon Hengeveld, die na 8 jaar haar bestuursfunctie heeft neergelegd. Wij stellen Cynthia aan u voor.

  Lees meer