Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

  1. BB-tje (BestuursBerichtje) van Cynthia van Holstein, bestuurslid Externe relaties

    • 21-10-24

    Afgelopen 4 april 2024 werd ik door jullie gekozen als bestuurslid Externe Relaties. Inmiddels zijn we zes maanden verder en ik informeer jullie graag over mijn ervaringen gedurende dit eerste half jaar.

    Het spreken van een welkomstwoord bij het college ‘Mentaal gezond werken’ van docent Psychologie dr. Andreas Wismeijer tijdens ons jubileumfeestje van 31 mei jongstleden, was de eerste invulling van mijn rol. Vervolgens was ik als vertegenwoordiger van onze vereniging aanwezig bij inspirerende bijeenkomsten, waarover ik jullie graag meer vertel. 

    Lees meer
  2. Congres 'Klachten en geschillen in ziekenhuiszorg’ op 22 november 2024

    • 07-10-24

    Poster header Kenniscongres de geschillencommissie 22 nov. 2024

    Zorgverlening in een ziekenhuis gaat onvermijdelijk gepaard met klachten. De vraag is dan: hoe ga je hier als professional nu goed mee om?

    Ontdek het tijdens het gratis congres ‘Klachten en geschillen in ziekenhuiszorg’ op 22 november 2024 in Media Plaza, Utrecht.

    Met veel enthousiasme organiseert De Geschillencommissie, samen met haar partners in de ziekenhuissector, hét kenniscongres op het gebied van klachten en geschillen. Het doel? De zorgkwaliteit verbeteren en de processen rondom klachten en geschillen stroomlijnen.

    Deze middag duiken we dieper in de klachtenprocedure in ziekenhuizen en de rol van De Geschillencommissie. Verschillende experts delen hun ervaringen en belichten de klachten- en geschillenprocedures vanuit diverse invalshoeken. Bovendien krijgt u een exclusief kijkje achter de schermen bij De Geschillencommissie. Senior raadsheer Nienke de Waele bespreekt de pilot Voorportaal, en we verdiepen ons in de procedure bij De Geschillencommissie. Eerder dit jaar sprak Nienke de Waele al over de pilot Voortportaal met Medisch Contact. U kunt het interview hier teruglezen.

    Lees meer
  3. Vacature 2 klachtenfunctionarissen bij Quasir in Zuid-Holland

    • 30-09-24

    Quasir zoekt 2 klachtenfunctionarissen (8-16 uur) voor een grote zorgorganisatie in Zuid-Holland. De cliënten zijn divers: baby's en kinderen en hun ouders, (jong-)volwassenen en ouderen. De zorgorganisatie biedt aan ruim 5500 cliënten met een verstandelijke beperking wonen, zorg, dagbesteding en begeleiding. Hun kernwaarde is "een goed leven bieden" en "altijd meer mogelijk".

    Lees meer
  4. Nieuwsflits september 2024

    • 02-09-24

    Dit staat in de Nieuwsflits:

    - VVT/GHZ-symposium (verdieping) op 11 oktober 2024
    - Nieuwe website van de VKiG is gelanceerd
    - Terugblik lustrumsymposium met Andreas Wismeijer 
    - De verdieping: een nieuwe rubriek, waarin collega’s vertellen
    - En meer ...

    Lees meer
  5. Lustrum kado uitgepakt: impressie lustrum lezing Andreas Wismeijer 31 mei 2024

    Lustrum kado uitgepakt: impressie lustrum lezing Andreas Wismeijer 31 mei 2024

    • 29-08-24

    Thema: ‘GOED IN JE VEL, de neuropsychologie van mentaal gezond werken’ 

    2024_Fotocollage lustrumsymposiums 31 mei 2024_
    Foto's: Marjan van de Burgwal en Asmaé Choukat


    Zo’n 75 VKiG-leden pakten op 31 mei het lustrum-kado uit en verzilverden hun ticket voor een lezing van Andreas Wismeijer. Een ‘verdiend’ dagje in ‘pauze-stand’ voor VKiG-leden. Een helder en prachtig pleidooi voor ‘goed voor jezelf zorgen’ als klachtenfunctionaris, die hij kwalificeert als mensen met een mooi en belangrijk vak. Een vak dat er toe doet in een meer en meer polariserende samenleving. En waar veel van jezelf, je eigen brein, je lijf en leden gevraagd wordt.

    Lees meer
  6. De verdieping: een nieuwe rubriek, waarin klachtenfunctionarissen vertellen

    De verdieping: een nieuwe rubriek, waarin klachtenfunctionarissen vertellen

    • 29-08-24

    Graag informeren wij je over ‘De verdieping’. Dit is een nieuwe rubriek, waarin jij als klachtenfunctionaris met collega’s kunt delen over hoe je in je werk staat en over hoe je belangrijke vaardigheden verder ontwikkelt. Immers, veel klachtenfunctionarissen hebben een solofunctie en tijdens intervisiebesprekingen wordt er vooral casuïstiek besproken. In deze nieuwe rubriek gaat het over jou. Het plaatje ‘handgesprek met collega’s’ is daarbij de ‘kapstok’.

    Lees meer
  7. Selectieprocedure Voorzitter VKiG van start in september

    • 29-08-24

    De selectieprocedure voor de nieuwe voorzitter van de VKiG gaat in september van start.

    Lees meer
  8. Nieuwe VKiG-website gelanceerd!

    Nieuwe VKiG-website gelanceerd!

    • 29-08-24

    Eind mei lanceerde onze beroepsvereniging de nieuwe website. Helpen jullie ons mee om deze site tot een succes te maken?
    Volgens het bestuur is deze site een goede basis voor een VKiG, die op de toekomst voorbereid wil zijn. En samen met leden en stakeholders wil bouwen aan een (digitale) 'place to be' voor alle klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg en stakeholders.

    Lees meer
  9. Nieuwsbrief van Registerplein over herregistratie

    • 05-07-24

    Op de ALV van 12 april jl. is in het kort de uitkomst besproken van de door de werkgroep Deskundigheidsbevordering uitgezette enquête over het gebruik Registerplein en de komende herregistratie.

    Lees meer
  10. Vacature klachtenfunctionaris bij KNMT

    • 04-07-24

    De KNMT zoekt voor het team Klachtenservice een Klachtenfunctionaris zorg (24 uur)

    Soms hebben patiënten een minder goede ervaring bij hun tandarts. Ze hebben pijn na een behandeling, of er is iets niet helemaal goed gegaan. Niet fijn voor de patiënt maar ook zeker niet voor de zorg verlenende tandarts in kwestie. Hoe prettig is het dan als beide partijen een luisterend oor vinden en dat er iemand is die helpt in de richting van een oplossing? Daar kom jij om de hoek kijken. Elk gesprek is anders en vraagt om jouw onafhankelijkheid, empathie en duidelijkheid. Maar het gaat verder dan dat. Een klacht geeft ook waardevolle feedback, waar van geleerd kan worden. Het zorgt er dus voor dat de kwaliteit van de zorg steeds beter wordt. En wie wil dat nou niet?

    De KNMT werkt met een klachtenregeling die voldoet aan de eisen van de Wkkgz en die aansluit op de tandheelkundige praktijk. Leden van de KNMT kunnen zich hierbij aansluiten. Als een klacht wordt ingediend, kan een beroep worden gedaan op jou als klachtenfunctionaris. Ben jij in staat om op effectieve wijze tot oplossingen te komen en ben je sterk in gespreksvoering? Lees dan vooral even verder.

    Lees meer