Scholing VKiG

Scholing VKiG

Trainingen VKIG in 2024

Wat verandert er in 2024 op het gebied van deskundigheid?

Inmiddels zijn er vele diverse trainingen te vinden via diverse sites en instituten die relevant zijn voor het uitoefenen van de functie van klachtenfunctionaris. Dat betekent dat de VKiG steeds minder het initiatief zal nemen voor het organiseren van nieuwe trainingen, die al dan niet modulair al worden aangeboden in de bestaande opleidingen tot klachtenfunctionaris in de gezondheidszorg. De regionetwerkcoördinatoren krijgen vanaf januari 2024 een budget van € 1.000,- per jaar om lezingen/workshops in het kader van deskundigheid te organiseren. Hiervoor kan dan via het bestuur gratis accreditatie worden aangevraagd. De daarvoor geldende spelregels zijn te vinden op de website van de VKiG.

Wat blijft?

De juridische bijscholingen worden in 2024 drie keer aangeboden.
Training medische aansprakelijkheid MA 1 wordt aangeboden.
Trainingen jaarrapportages maken worden weer aangeboden.
Training Lichaamstaal; bij voldoende belangstelling.
Training Omgaan met lastige lieden; bij voldoende belangstelling.

Wat verdwijnt?

De basismodule Klachtmanagement en de basismodule Gezondheidsrecht vervallen vanaf 1 januari 2024.
Effectief schrijven, georganiseerd door Loo van Eck, wordt na de training in februari 2024 niet meer aangeboden via de VKiG.

Bekijk hier de komende trainingen van de VKIG.

Cursusagenda van Registerplein

Bent u op zoek naar alle geaccrediteerde trainingen voor klachtenfunctionarissen, dan kunt u terecht op de website van Registerplein.
Bekijk hier de cursusagenda van Registerplein.

Juridische bijeenkomsten VKIG

2016_pasfoto_rmdoppegieter_2016-3

Mr. Rose Marie Doppegieter, juridisch adviseur gezondheidsrecht, verzorgt sinds jaren voor de VKiG regelmatig juridische bijeenkomsten. Tijdens de training wordt u geïnformeerd over actuele juridische aspecten van het klachtrecht van patiënten/cliënten. Verder wordt u geïnformeerd over andere actuele juridische ontwikkelingen, die van belang zijn voor uw vak als klachtenfunctionaris. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Deze bijeenkomsten worden zeer goed ontvangen.
Accreditatie Registerplein: 7 PE-punten.

Themabijeenkomsten ‘Wat te doen na een medisch incident?’

2020_foto-Corinne-Jeekel-adv.-2

Mr. Corinne Jeekel, advocaat bij ACE Letselschade Advocaten, geeft sinds jaar en dag voor de VKiG regelmatig basistrainingen over de afhandeling van een letselschadedossier. Deze bijeenkomsten worden vanwege de praktische, laagdrempelige en enthousiaste insteek van de spreekster zeer goed ontvangen door de aanwezige klachtenfunctionarissen. De bijeenkomsten hebben altijd een interactief karakter, want de kennis over en weer moet gedeeld worden. Wij kunnen immers veel van elkaar leren!
Accreditatie Registerplein: 7 PE-punten.