Vacature klachtenfunctionaris bij Anna Ziekenhuis in Geldrop

Jouw functie

Je bent samen met je directe collega klachtenbemiddelaar verantwoordelijk voor de ondersteuning van de organisatie op het gebied van klachtenbehandeling. Daarbij ontvang je leiding van het afdelingshoofd van de afdeling Kwaliteit en Veiligheid.

Als klachtenbemiddelaar bestaat je werk o.a. uit:

 • Opvang bieden en informatie en advies (volgens wettelijke kaders) geven aan patiënten, naasten en bezoekers die ontevreden zijn over de kwaliteit van de zorg- en/of dienstverlening van de organisatie.
 • Bemiddeling.  Je onderzoekt de klacht zorgvuldig, gericht op oplossingsmogelijkheden. Je treedt op als gespreksleider in een gesprek tussen klager en zorgaanbieder vanuit een onpartijdige en onafhankelijke positie.
 • Procesbegeleiding en voortgangsbewaking. Je leidt en begeleidt het proces van afhandeling van de klacht en legt informatie hierover vast in het klachtensysteem.
 • Kwaliteitsverbetering. Je registreert en analyseert klachten en genereert zo relevante informatie over mogelijke verbeteringen van de kwaliteit van zorg. Je rapporteert hierover en participeert desgevraagd bij verbeterplannen. Je levert een bijdrage aan het ontstaan van een cultuur waarin adequaat gereageerd wordt op klachten en het voorkomen van klachten.
 • Contactpersoon zijn voor patiënten die betrokken zijn in verschillende procedures rondom klachten.
 • Het vertegenwoordigen van je vakgebied, deskundigheidsbevordering en onderhouden van relaties met een diversiteit aan medewerkers en specialisten op alle niveaus in de organisatie. Deelname aan VKIG-activiteiten (ALV, regio-overleg en intervisie).

Wat breng je mee?

Integriteit, empathie, tact en geduld zijn voor jou vanzelfsprekend. Je stelt je onpartijdig en onafhankelijk op. Je hebt een oplossingsgerichte instelling en bent gedreven om zaken voor elkaar te krijgen. Verder beschik je over:

 • Een HBO werk- en denkniveau, aangevuld met een afgeronde opleiding klachtenbemiddelaar;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving in de gezondheidszorg;
 • Minimaal drie jaar werkervaring als klachtenbemiddelaar in een ziekenhuis of complexe organisatie in de gezondheidszorg;
 • Kennis en ervaring om principes en methoden van communicatieve gespreksvoering, onderhandeling en advisering en bemiddeling toe te passen;
 • Kennis van en inzicht in de bedrijfsprocessen van een ziekenhuis;
 • Kennis van en inzicht in psychologische processen bij ziekte, rouw, emotionele problematiek, gedrag en culturele achtergronden.

Verder kun je goed doorvragen, scherp en snel analyseren en helder en systematisch rapporteren. Je kunt helder en correct schriftelijk communiceren in begrijpelijke taal. Je bent flexibel, beschikbaar voor bemiddeling buiten kantooruren, proactief en in staat om prioriteiten in je werk te stellen. Je staat stevig in je schoenen, bent doortastend en kunt omgaan met tegengestelde belangen. Als klachtenbemiddelaar ben je je bewust van de effecten die een klacht op een zorgverlener kan hebben. Je bent gemakkelijk toegankelijk en kunt goed contact leggen met personen uit alle geledingen van de samenleving.

Wat bieden we je?

Een uitdagende duo baan voor 16 uur gemiddeld per week verdeeld over 3 dagen per week. In eerste instantie is er sprake van contract voor een jaar, waarna een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mogelijk is bij tevredenheid van beiden kanten.

Salariëring vindt plaats conform de Cao Ziekenhuizen.  De functie is ingeschaald in functiegroep 60 (min. € 3.389 – max. € 4.964 bruto per maand o.b.v. een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.

Wij bieden al onze medewerkers een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, dat ruimte biedt aan jouw individuele wensen. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, verlof sparen of kopen, en een regeling studiekosten. Daarnaast is er aandacht voor vak verbreding en persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om trainingen te volgen van GoodHabitz! Met ruim 150 titels aan trainingen en de GoodScan kom je erachter hoe je het liefst leert, waar je kwaliteiten en groeikansen liggen én welke trainingen jou op het lijf geschreven zijn. We bieden trainingen op gebied van persoonlijke kracht, productiviteit, inspirerend leiderschap, veiligheid en gezondheid, communicatie, commerciële vaardigheden, taal, management en teamwork, sociale vaardigheden, office en digitale vaardigheden. De trainingen zijn online en je kunt er onbeperkt gebruik van maken, leren wanneer het jou uitkomt!

Wie zijn wij?

Anna Zorggroep is actief in de regio Geldrop en Eindhoven en wordt gevormd door het Anna ZiekenhuisAnna TopSupport en Anna Ouderenzorg.

Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten en cliënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Interesse?

Voor informatie kun je contact opnemen met  Sabine Hermsen, corporate recruiter AnnaWerkt Recruitment, telefoon 040-286 4885.

Spreekt deze vacature je aan?
Dan nodigen wij je van harte uit te reageren via de sollicitatiebutton. Je motivatiebrief mag je richten aan Milou Gommers-Schoenmakers, afdelingshoofd kwaliteit en veiligheid.
Klik hier voor meer info en solliciteren. U kunt solliciteren tot 27 maart 2023.

De eerste gesprekken worden in overleg met jou gepland.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Om in dienst te treden bij het Anna Ziekenhuis, vragen wij je vooraf een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.
Deze vacature wordt gelijktijdig in-en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Plaatsingsdatum: 8 maart 2023 – Anna Ziekenhuis Geldrop

Lees meer over: