STARTSCHOT NIEUW ‘HOME’ voor de VKiG

Op 8 februari zijn we met twee bestuursleden en het secretariaat hartelijk ontvangen bij het bedrijf Procurios in hun bijzondere kantoor op een mooie  locatie in Houten (https://www.procurios.com/nl/over-ons). Een prachtige omgeving voor het startschot van ons nieuwe digitale platform, het nieuwe ‘home’ waarop we als VKiG- leden en -stakeholders elkaar straks (nog) beter kunnen gaan vinden en waar al onze gegevens (AVG)veilig zullen zijn.

2024_Fort Procurios

Over de samenwerking met Procurios
In een heus, tot kantoor omgebouwd ‘Fort bij ‘t Hemeltje’ maken Ferry Zoutenbier, Marian van de Burgwal en ondergetekende kennis met een team van Procurios, dat voor de VKiG gaat bouwen aan deze website/platform combi. Vanuit Procurios zijn ‘onze’ accountmanager, een implementatiemanager en website-designer aanwezig. Een prettige en constructieve kennismaking, zo concluderen wij als ‘verkenners’ van de VKiG. En eentje die ons, hoe kan het ook anders in zo’n omgeving ????, het vertrouwen geeft in een prettige samenwerking en een nieuw, veilig onderkomen voor alle digitale ‘ziel en zaligheid’ van de vereniging.

Overgang van de oude naar de nieuwe site
Een project, waarbij vanuit de VKiG ook de PR-commissie leden en in een later stadium enkele netwerkcoördinatoren worden betrokken, zodra het gaat om de inhoud van content op de website en het, in tweede fase inrichten van ‘communities’.
Gaan we alles wat we nu aan content hebben wegdoen? Nee natuurlijk niet, maar wel is zo’n ‘verhuizing’ altijd een mooi moment om weer eens wat op te ruimen, dat niet (meer) relevant is. Uiteindelijk willen we een website laten ontwikkelen, die naast veel informatie ook een platform biedt om de administratie te voeren, een eigen account voor leden te faciliteren en mogelijkheden te ontwikkelen om als lid ook gemakkelijk met andere leden in contact te komen, te laten zien waar jij of collega’s uit je regio, of sector waarvoor je werkzaam bent, mee bezig bent, of misschien wel de discussie wilt aangaan.
Last but not least willen we in de toekomst ook ruimte ontwikkelen voor op de leden gerichte educatie.

Planning nieuwe site
We zijn door Procurios goed aan de tand gevoeld over wat nu precies onze wensen zijn voor wat betreft de website, de ledenadministratie en andere voor de vereniging relevante zaken. Zodat zij vanaf week 7 konden beginnen met de bouw en design. Streven is om ergens in de maand mei de nieuwe website/platform (fase 1) te kunnen lanceren. Tijdens de ALV van 12 april heb ik, met bijdrage van Kenny Vizee van Procurios alvast een tipje van de sluier op kunnen lichten. Zodra de datum van lancering bekend is, krijgen alle leden een bericht met informatie over hoe je kunt inloggen en je account kunt openen.

Afscheid van webmaster Kees Lina (Buro Vloed)
En natuurlijk betekent dit ook dat we dan afscheid gaan nemen van onze huidige, oude en vertrouwde website die onder beheer stond en nog staat van Buro Vloed. Het bestuur dankt hiervoor Kees Lina, met wie het bestuur zo’n 15 jaar lang heel prettig heeft samengewerkt betreffende alles wat te maken had met de website en aanverwante zaken.

pasfoto Albert Gielis_april2024-2
Albert Gielis
Bestuurslid PR & Communicatie