Vacature klachtenfunctionaris bij ETZ in Tilburg

Voor 24 uren in de week.

Wat ga je doen als Klachtenfunctionaris?

Zorg is mensenwerk, maar soms sluiten de zorg en de uitkomsten ervan niet altijd aan bij wat patiënten en hun naasten verwachten of wensen. Als zij hierover een klacht hebben, kunnen ze terecht bij het team voor klachtenbemiddeling. Als klachtenfunctionaris vervul je een essentiële rol in het oplossen en bemiddelen van klachten van patiënten en hun vertegenwoordigers. Je handelt vanuit een neutrale en onpartijdige positie om tot bevredigende oplossingen te komen voor alle betrokken partijen. Als klachtenfunctionaris:

 • Behandel en bemiddel je vanuit een onafhankelijke en onpartijdige positie klachten van patiënten of hun vertegenwoordigers met als doel het wegnemen van de klacht en het bereiken van een bevredigende oplossing voor alle partijen;
 • Geef je voorlichting over de klachtenprocedure en zaakschadeprocedure;
 • Adviseer je gevraagd en ongevraagd rondom de klachtenbemiddeling en doe je verbetervoorstellen;
 • Ben je betrokken bij het opstellen van managementrapportages;
 • Lever je een bijdrage aan doorontwikkeling van de afdeling klachtbemiddeling.

Als klachtenfunctionaris draag je direct bij aan het verbeteren van de zorgervaring van patiënten en hun naasten. Je krijgt de kans om in een ondersteunende rol een positieve impact te hebben op het welzijn en de tevredenheid van degenen die de zorg ontvangen.

De sollicitatiegesprekken zijn op 21 en 23 mei aanstaande.

Je arbeidsvoorwaarden

Salaris & toeslagen
Je krijgt een salaris van minimaal €3.434,- en maximaal €4.842,- volgens FWG 55, afhankelijk van opleiding en ervaring en bij 36 uur (fulltime). Vanaf juni 2024 kan dit verhoogd worden tot €5.084,- in verband met de nieuwe CAO. Met vakantietoeslag, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, reiskostenvergoeding en aanvulling bij reizen met de fiets. Deze functie valt onder de generieke functie Beleidsadviseur D2.

Arbeidsovereenkomst
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (met uitzicht op vast dienstverband), voor de duur van 12 maanden. Als Klachtenfunctionaris ga je 24 uur per week werken.

Vakantie & extra’s
Je krijgt bij een fulltime dienstverband (36 uur) jaarlijks 20 vakantiedagen en 57 uur persoonlijk levensfasebudget, ook inzetbaar voor verlof. Kies zelf je extra’s uit o.a. fiscaal voordeel op een fiets, mobiele apparatuur en fitness.

Snel op je werk en thuis
Onze twee locaties ETZ Elisabeth en ETZ TweeSteden liggen centraal in Nederland in de gezellige stad Tilburg. Beide locaties zijn uitstekend bereikbaar met alle vervoersopties.

Zo buitengewoon ben jij

 • Je bent op minimaal HBO niveau opgeleid.
 • Je hebt de opleiding tot klachtenfunctionaris of een vergelijkbare opleiding (bijna) afgerond.
 • Je hebt affiniteit met werken in een ziekenhuis.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen.
 • Je beschikt over empathie, tact, geduld en een goed relativerend vermogen waardoor je makkelijk professioneel communiceert met mensen uit alle geledingen van de samenleving.
 • Je bent flexibel inzetbaar bij drukte of bijzondere omstandigheden.
 • Je bent leergierig en reflectief.
 • Je bent proactief, werkt graag en goed samen en draagt actief bij aan ontwikkelingen vanuit je vakgebied.

Hier ga je werken

Je gaat aan de slag in het team klachtenbemiddeling met twee senior klachtenfunctionarissen en een assistent. Je behandelt de lichte, minder complexe klachten en krijgt zo de kans om ervaring op te bouwen in professionele klachtenbemiddeling en je te ontwikkelen. Het team klachtenbemiddeling neemt klachten van patiënten (en hun naasten) in behandeling binnen wettelijke kaders WKKGZ en de klachtenregeling van het ETZ. Het team streeft naar bemiddeling van de klacht en het bereiken van een goede oplossing voor alle betrokkenen. Er is een goede samenwerking met de kwaliteitsadviseurs van de afdeling Kwaliteit & Veiligheid en de juristen van het ziekenhuis.

Het team klachtenbemiddeling wordt functioneel aangestuurd door de manager Kwaliteit en Veiligheid en valt hiërarchisch onder de secretaris van de Raad van Bestuur. De standplaats van de klachtenfunctionarissen is locatie ETZ Elisabeth. Bij specifieke klachten werken zij ook flexibel op de andere ETZ locaties.

Wat wij jou bieden

Beter worden
Groei elke dag in ons topklinisch opleidingsziekenhuis. Kies op het ETZ Leerplein uit ruim 100 opleidingen en trainingen en leer van de nieuwste technologische zorginnovaties.

Gezond blijven
Met de workshops, evenementen en trainingen van ETZ Fit blijf je mentaal en fysiek fit en blijf je blij met je functie, je team en ETZ. Kies gezond uit onze uitgebreide opties voor o.a. lunch en diner met personeelskorting.

Met plezier werken
Bij ETZ werk je buitengewoon: in een lonend, lerend, veilig en betekenisvol werkklimaat. We investeren in mensgericht, duurzaam en modern werkgeverschap. Ook leuk: ons voorjaarsfeest, ‘Samen de zomer door’ en de muziekavond!

Van waarde zijn
Onze kernwaarden zijn Passie, Open, Flexibel en Presteren. We zijn gedreven, hebben oog voor onze patiënten, durven buiten de kaders te treden en willen in alles wat we doen boven het gemiddelde uitsteken.

Solliciteren

Klik hier voor meer informatie en solliciteren.
Sluitingsdatum: 10 mei 2024
De sollicitatiegesprekken zijn op 21 en 23 mei aanstaande.

Plaatsingsdatum: 2 mei 2025 – ETZ