Vacature klachtenfunctionaris bij Rijndam in Zuid-Holland

Voor 11 uur in de week

Als klachtenfunctionaris ga je graag in gesprek met patiënten en bezoekers. Je bent nieuwsgierig naar de vraag achter de klacht. Je weet tips en klachten effectief over te brengen, zodat de organisatie deze aangrijpt als kansen om de zorgverlening te verbeteren. Kom werken bij Rijndam. Verbaas Jezelf!

Wat ga je doen?

Dat jij zorg draagt voor een goede opvang van klachten en verantwoordelijk bent voor het proces van klachtenafhandeling, dat is duidelijk. Toch is deze functie van klachtenfunctionaris bij Rijndam nét even anders. Waarom? We vroegen het aan Erica, klachtenfunctionaris: “Je bent er voor zowel de klager als de beklaagde. Het is mooi om in gesprek af te kunnen pellen wat er onder een klacht zit en op zoek te gaan naar de oplossingsruimte. Aan beiden rechtdoen én de organisatie te kunnen adviseren over eventuele verbeterpunten.

Enkele hoogtepunten:

 • je bent verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de klachtenopvang en -bemiddeling;
 • je verzorgt kwartaalrapportages voor de Raad van Bestuur;
 • je adviseert het bestuur en management over de kwaliteit van zorg- en dienstverlening.

Wat ook goed is om te weten: Als klachtenfunctionaris ontvang je hiërarchisch leiding van de manager Marketing & Communicatie, maar neem je een onafhankelijke positie in ten aanzien van de uitvoering van de functie. 

Wie zijn wij?

Werken bij Rijndam betekent bijdragen aan de beste revalidatiegeneeskundige zorg. We zijn nieuwsgierig naar nieuwe oplossingen, houden onszelf scherp en blijven constant verbeteren. We willen onze patiënten verbazen, laten zien dat ze meer kunnen dan ze eigenlijk dachten. Zodat zij weer Baas kunnen zijn over hun eigen leven. Ook jij kan binnenkort, samen met ruim 800 deskundige en betrokken collega’s, werken aan meer kwaliteit van leven voor onze patiënten. Met verbazing maak jij het verschil. 

Wat is jouw werkplek?

Jij oefent jouw mooie vak uit onder andere uit vanaf onze locatie aan de Westersingel; in hartje Rotterdam en met een prachtig park in de achtertuin.

Dit is een unieke werkplek, onder andere omdat: 

 • onze kliniek en polikliniek hier gevestigd zijn en je daardoor korte lijntjes hebt met deze groep patiënten;
 • je laagdrempelig benaderbaar bent voor artsen en afdelingsmanagers die bij moeizame behandelrelaties vragen om jouw advies, zonder dat er sprake is van een klacht;
 • je met je unieke functie onderdeel uitmaakt van de afdeling Marketing & Communicatie en samen met de andere 7 collega’s de dienstverlening professioneel uitvoert.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om thuis te werken en ben je regelmatig voor een afspraak op een van onze andere 16 locaties.

 Hoe het is om hier te werken? Het zal je positief verbazen. Teammanager M&C Mariëlle omschrijft de werksfeer als volgt: “Met veel plezier zetten wij ons dagelijks in om Rijndam op de kaart te zetten. We zijn een ambitieus en professioneel team dat volop in ontwikkeling is, waardoor je veel vrijheid en ruimte krijgt voor eigen inbreng.

Wie ben jij?

Vooral lekker jezelf. Voor jouw eigen mening, ideeën en talenten is er bij ons alle ruimte. Verder ben je benaderbaar en luister je aandachtig om de ander echt te begrijpen. Je ontwikkelt je expertises zodat je het verschil kan maken. En je deelt je kennis om bij te dragen aan de lerende organisatie.  En verder?

 • Een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met een opleiding tot klachtenfunctionaris, bijvoorbeeld Quasir;
 • Ervaring met klachtenopvang en -procedures, bij voorkeur in de zorg;
 • Uitstekende sociale vaardigheden, zoals empathisch vermogen, tact en luistervaardigheid;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Vaardig in het onafhankelijk opstellen en omgaan met weerstand. 

Wat verdien jij?

Op basis van een 11-urige werkweek kan jij als klachtenfunctionaris rekenen op:

 • een jaarcontract om mee te starten.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.540 bij een fulltime dienstverband (FWG 50).
 • 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • 50% bijdrage aan jouw pensioenopbouw via Zorg en Welzijn.
 • volop mogelijkheden om steeds beter in je vak te worden, mede dankzij onze eigen Rijndam Academie.

 En er is meer. Alle arbeidsvoorwaarden vind je op rijndam.nl/arbeidsvoorwaarden.

 Wil jij ons team versterken?

En wil jij er zijn voor zowel de klager als voor Rijndam? Laat het ons weten door het invullen van onderstaand formulier. Dat is zó gedaan. Daarna is het aan ons om jou te verbazen als het gaat om hoe interessant het werken als klachtenfunctionaris bij Rijndam is.

Heb je vragen over het werken bij Rijndam? Kijk eens op rijndam.nl/werkenbij. Wordt jouw vraag daar niet beantwoord? Stel dan jouw vraag aan Mariëlle den Heijer, teammanager M&C via 010-2412482. Voor vragen over het werving- en selectieproces kun je HR officer Conny Mackloet een bericht sturen via WhatsApp op 06 - 576 756 13.

Ook belangrijk:

 • jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 5 juli 2024
 • de eerste gesprekken plannen we in week 29
 • bij indiensttreding vragen we een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Rijndam logo

Plaatsingsdatum: 17 juni 2024 - Rijndam