Vacature klachtenfunctionaris bij Zorggroep Almere

Wil je als klachtenfunctionaris heel graag werken in een team van enthousiaste klachtenfunctionarissen en lijkt het je leuk om in een veelzijdige organisatie te werken? Ben je erop gebrand een bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van zorg en ben je minstens net zo collegiaal als de andere leden van ons team? Dan zoeken wij jou!

Je bent het eerste aanspreekpunt voor cliënten en patiënten die niet tevreden zijn. Je luistert empathisch naar de klager en stelt de juiste vragen om tot de kern van de zaak door te dringen. Vervolgens informeer je de klager over de verschillende mogelijkheden om de klacht in behandeling te nemen, e.e.a. conform de klachtenregeling van Zorggroep Almere. Indien nodig ondersteun je de klager bij het verhelderen van de klacht en het op schrift stellen ervan. Indien gewenst treed je op als onafhankelijke en onpartijdige gespreksleider tijdens een bemiddelingsgesprek.

Je registreert de klacht in het klachtenmanagementsysteem en bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van de klachtbehandelaar. Zo denken de klachtenfunctionarissen mee over een passende manier om een klager te benaderen en ondersteunen zij de klachtbehandelaars door het schrijven van concept-afhandelingsbrieven. Verder bewaak je de aan de afhandeling gestelde (wettelijke) termijnen.

Ook verzorg je managementinformatie waarmee je de Raad van Bestuur en directies van de verschillende disciplines informeert over lopende en afgehandelde klachten en waarin je aanbevelingen doet die bij kunnen dragen aan de verbetering van de kwaliteit van zorg.

Tot slot verzorg je het secretariaat voor de klachtencommissie en verloopt het contact met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar over schadeclaims via jou.

Waar kom je te werken

Zorggroep Almere biedt de inwoners van Almere een integraal pakket van zorgverlening aan. De zorgverlening bestaat uit eerstelijnszorg (huisartsenzorg, farmacie, fysiotherapie, verloskunde en jeugdgezondheidszorg), zorg thuis, revalidatie en intramurale (ouderen)zorg. Op het hoofdkantoor zijn de ondersteunende diensten en het bestuursbureau gevestigd. Het klachtenbureau maakt onderdeel uit van het bestuursbureau.

Op het klachtenbureau werken drie klachtenfunctionarissen en een adviseur die hun expertise inzetten ten behoeve van de gehele organisatie. Dat maakt de functie afwisselend en veelzijdig. In verband met de pensionering van één van de klachtenfunctionarissen is het klachtenbureau op zoek naar een (ervaren) klachtenfunctionaris. Het team verdeelt de werkdagen onderling bij voorkeur ben je beschikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag van 09:00 tot 15:00 uur en ook bereid af en toe op een andere dag te werken.

Wat bieden wij

  • Je komt te werken in het leukste team van het bestuursbureau waar collegiaal maar ook professioneel met elkaar wordt omgegaan. Er is ruimte voor individuele voorkeuren en we vullen elkaar hierin aan;
  • Je kunt samenwerken in een team van klachtenfunctionarissen waarin alle ruimte is om met en van elkaar te leren;
  • Een contract van 18 uur (jaaraanstelling met uitzicht op vast) verdeeld over drie dagen van 9:00 – 15:00 uur. In verband met wisselingen in het team mogelijk om uit te breiden met max. 4 uur;
  • De salariëring is conform de CAO-VVT, FWG 55 min. € 2.937,68 tot max. € 4.426,10) bruto per maand o.b.v. fulltime dienstverband (36 uur);
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aantrekkelijke fietsregeling, vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
  • Zeer goede bereikbaarheid met auto en OV vanuit Amsterdam, ’t Gooi en Lelystad.Wie ben jij

Kennis en ervaring

Je beschikt minimaal over hbo denk- en werkniveau, bij voorkeur aangevuld met een relevante opleiding zoals een opleiding tot klachtenfunctionaris of mediator. Je hebt tenminste ervaring met verschillende gesprekstechnieken zoals conflicthantering en oplossingsgericht werken. Bij voorkeur heb je werkervaring als klachtenfunctionaris.

Overige informatie

Hoe verloopt de verdere procedure? De sluitingsdatum voor deze vacature is 9 april. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 17 april. Bij voorkeur ben je beschikbaar vanaf half april of per 1 mei.

Het navragen van referenties en het overleggen van een ‘Verklaring omtrent gedrag” (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Klik hier voor meer informatie en sollicitatie.

Plaatsingsdatum: 5 april 2023 – Zorggroep Almere

Lees meer over: