Vacature klachtenfunctionaris bij Ziekenhuis Rivierenland in Tiel

Klachtenfunctionaris voor gemiddeld 20 uur per week

De functie ressorteert functioneel onder de Raad van Bestuur. Het betreft een uitbreiding van de huidige uren klachtenfunctionaris, waardoor er dagelijks een klachtenfunctionaris aanwezig is en er meer tijd beschikbaar is om naast het afhandelen van klachten structureel voorlichting te geven binnen het ziekenhuis over het omgaan met signalen van onvrede bij patiënten en bezoekers en het voorkomen van klachten.

Over de functie
De klachtenfunctionaris houdt zich primair bezig met de opvang van en bemiddeling bij klachten. Hierbij ben je een onafhankelijk procesbegeleider en bemiddelaar in de afhandeling van klachten. Je registreert en analyseert klachten en genereert zo relevante informatie voor kwaliteitsverbetering van de zorg. Het verzorgen van bijbehorende rapportages is daar onderdeel van.
De klachtenregeling van Ziekenhuis Rivierenland is erop gericht dat patiënten op een laagdrempelige wijze hun onvrede kunnen uiten. De uitdaging is het afhandelen van klachten op een manier waarop zowel de klager als de medewerk(st)er tegen wie de klacht is gericht zich gehoord voelen.

Over jou
Je hebt een HBO-denk- en werkniveau, aangevuld met een afgeronde opleiding klachtenfunctionaris in de gezondheidszorg. Je hebt kennis van medische terminologie en wet- en regelgeving met betrekking tot de gezondheidszorg en bent in staat deze zelfstandig op peil te houden. Je bent bekend met de organisatie en ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Je bent zeer goed in staat zelfstandig te werken en prioriteiten te stellen.

Je hebt een sterk analytisch vermogen, je bent integer, je bent flexibel, je hebt een open en onafhankelijke instelling, je staat stevig in je schoenen en je kunt goed overweg met weerstand en conflicten. Én je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en sociale vaardigheden in het contact met zowel onze patiënten, als ook met onze medewerkers.

Wat wij bieden
De functie wordt marktconform gewaardeerd, het salaris wordt bepaald op basis van kennis en ervaring. Het ziekenhuis kent, naast de arbeidsvoorwaarden uit de CAO Ziekenhuizen, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo is er onder andere een uitgebreid pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie en reageren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Loor, klachtenfunctionaris, via 0344-674351 of klachtenfunctionaris@zrt.nl.
Heb je interesse? Stuur dan je brief met cv vóór 1 mei 2020 naar personeelsadministratie@zrt.nl.

Meer informatie kun je vinden op onze website www.ziekenhuisrivierenland.nl .
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Plaatsingsdatum: 2 april 2020

Lees meer over: