Vacature klachtenfunctionaris bij VieCuri in Venlo

Ben jij die gedreven, daadkrachtige en flexibele klachtenfunctionaris met een frisse blik?

Dit wordt je nieuwe baan
Als klachtenfunctionaris behandel je klachten van patiënten en/of naasten. Je bent het eerste aanspreekpunt en zorgt voor opvang van en advies aan patiënten die een klacht hebben. Je biedt bijstand en bemiddeling bij afhandeling van de klacht aan de klager en betrokken zorgverleners. Daarnaast draag je bij aan beleidsontwikkeling, signalering, rapportage en advies en geef je voorlichting/scholing over klachtbehandeling, relevante wet- en regelgeving en omgang met patiënten. Dit alles met als doel bij te dragen aan het ontstaan van een cultuur en gedrag binnen VieCuri, gericht op het voorkomen van en adequaat reageren op klachten.Jij bent een gedreven, daadkrachtige en ervaren klachtenfunctionaris met een frisse blik. Heb je ervaring met klachtenbemiddeling en heb je een goed ontwikkeld tactisch en empatisch vermogen? Ben je oplossingsgericht? Heb je een kritische en bedrijfsmatig blik? En kun je de balans tussen klacht-gevoel-oplossing en de kwaliteit van dienstverlening optimaal in het werkproces waarborgen? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren!

Welkom bij VieCuri
“Het is ons doel om elke patiënt medisch specialistische zorg te geven die is afgestemd op de reële zorgbehoefte conform de professionele standaard. De zorg is veilig, effectief, efficiënt, patiëntgericht, tijdig, toegankelijk en verantwoord. Onze visie is dat patiënten zich beter voelen en sneller herstellen in een zorgzame omgeving. Dat wil zeggen: betrokken en gastvrije medewerkers. We bieden hoogwaardige zorg in een warm klimaat zodat de patiënten zich volledig kunnen richten op herstel van de gezondheid. Om deze zorg te bieden werken we volgens de hoogste professionele standaard van de medische beroepsgroep en werken we voortdurend aan het creëren van een kwaliteits- en veiligheidscultuur. Wij zijn transparant in de dingen die we doen en zijn open over onze resultaten. Communicatie en verantwoording zijn voor ons essentiële onderdelen van onze zorg”.

Om dit alles te verwezenlijken, draagt de afdeling Kwaliteit en Veiligheid bij aan het: 

 • Meten van de ziekenhuisbrede kwaliteit van zorg op alle essentiële gebieden.
 • Analyseren van klachten, incidenten, claims, calamiteiten, en sterfgevallen om de aard, ernst en frequentie van (potentiële) schade inzichtelijk te krijgen.
 • Sturen op en borgen van kwaliteit van zorg door middel van instrumenten en projecten die in de lijn worden uitgezet, het geven van feedback op basis van metingen en analyses, en het sturen op ziekenhuisbrede risico’s.
 • Verantwoorden van de geleverde kwaliteit van zorg naar RvB en stakeholders (patiënten, Inspectie, accrediteur, verzekeraars en Raad van Toezicht).
 • Binnen de afdeling kwaliteit en veiligheid zijn 16 medewerkers werkzaam. Als een van de twee klachtenfunctionarissen ben je onderdeel van het expertiseteam Incidenten, klachten, dossier en calamiteitenonderzoek. Naast de samenwerking binnen de afdeling werk je nauw samen met leidinggevenden, de juristen en indien nodig de klachtenonderzoekscommissie.

Wat breng je mee?
Je bent een zelfstandige, onafhankelijke klachtenfunctionaris met ervaring in de gezondheidszorg en je beschikt over een goed analytisch vermogen. Je bent een professional met een uitstekend beoordelingsvermogen en klantgerichtheid naar klagers en beklaagden.

 • Je staat sterk in je schoenen, hebt lef, bent doortastend en je kunt omgaan met tegengestelde belangen
 • Je toont empathie zonder een oordeel te vellen
 • Je kunt goed luisteren en bent in staat jezelf schriftelijk en mondeling goed uit te drukken, kortom: communicatief sterk;
 • Je bent in staat om gesprekstechnieken, conflicthantering en bemiddelingstechnieken toe te passen
 • Je bent flexibel, met het vermogen om prioriteiten te stellen.
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding
 • Een afgeronde opleiding klachtenfunctionaris of een mediation-opleiding is een pré
 • Je hebt een resultaatgerichte instelling en bent gedreven om zaken voor elkaar te krijgen
 • Je bekijkt de uitkomsten van klachtbemiddeling vanuit verbeteroogpunt
 • Je bent een collegiale teamspeler die in staat is om anderen te enthousiasmeren, te inspireren en die een gesprekspartner voor diverse disciplines is
 • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent bereid om extra stappen te zetten indien het nodig is voor een goed resultaat
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de zorg
 • Je bent integer en betrouwbaar, dit in verband met het  omgaan met vertrouwelijke informatie en de onafhankelijke positie
 • Je bent handig met MS-Office applicaties (Word, Excel, PowerPoint) en maakt je overige applicaties snel eigen

We hebben je veel te bieden
VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers. Salariëring geschiedt op basis van leeftijd en ervaring volgens de cao Ziekenhuizen. Daarnaast ontvang je 8,33% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en is er binnen VieCuri een uitgebreid pakket aan flexibele arbeidsvoorwaarden genaamd FlexieCuri ontwikkeld.We bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de intentie om dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.

Praktische informatie
Locatie: Venlo
Aantal uren per week: 32

Wil je meer informatie over deze functie neem dan contact op met Laura Muijsers, Clustermanager Kwaliteit en Veiligheid, telefoonnummer: 077-3206020.
Heb je interesse in deze functie? Reageer dan vóór 28 mei via deze link ‘solliciteren’.
Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Bron: VieCuri Medisch Centrum
Plaatsingsdatum: 24 april 2019

Lees meer over: