Vacature klachtenfunctionaris bij Verslavingszorg Noord Nederland

Ben je klachtenfunctionaris en wil je je kennis en kunde inzetten voor een andere organisatie? Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is op zoek naar een collega voor onze klachtenfunctionaris voor 8 uur inde week.

Als klachtenfunctionaris ben je een onafhankelijk en onpartijdig procesbegeleider en bemiddelaar in de afhandeling van signalen van onvrede van cliënten en/of hun naasten. Je bent hierin het directe aanspreekpunt voor onze cliënten en naasten. Je vangt als eerste het signaal op, verkent de mogelijkheden voor een informele behandeling en geeft uitleg over de klachtenprocedure. Je probeert, samen met cliënt en de medewerker waarover de klacht gaat, ervoor te zorgen dat er voor alle partijen een goede oplossing komt met behoud of herstel van de relatie. Dit doe je op een laagdrempelig manier.

VNN is op zoek naar een ervaren klachtenfunctionaris die bij kan springen als er in een bepaalde periode veel klachten tegelijk binnenkomen, die samen met de huidige klachtenfunctionaris spart over ingewikkelde klachten, voorlichting geeft aan teams over de klachtenprocedure en die flexibel inzetbaar is bij vakantie en eventuele ziekte van de huidige klachtenfunctionaris. Dat betekent dat er de nodige flexibiliteit gevraagd wordt.

De klachtenfunctionarissen vallen hiërarchisch onder de voorzitter Raad van Bestuur en wordt functioneel aangestuurd door de directeur Beleid & Communicatie.

Wat vragen wij van je?

 • Je hebt een erkende afgeronde opleiding Klachtenfunctionaris in de Gezondheidszorg en je bent als klachtenfunctionaris in het Registerplein geregistreerd.
 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je kunt mediation, conflicthantering en andere relevante gesprekstechnieken inzetten.
 • Je hebt kennis en praktijkervaring in klachtenafhandeling in de gezondheidszorg.
 • Je kent relevante wet- en regelgeving op het gebied van klachtrecht.
 • Je bent collegiaal.
 • Je legt makkelijk contact, kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen om de klacht te kunnen analyseren.
 • Je houdt je dossiers goed bij in het kwaliteitsmanagementsysteem.
 • Je bent empathisch, tactvol, geduldig en oplossingsgericht.
 • Je bent betrouwbaar en integer en stressbestendig.
 • Je bent flexibel inzetbaar. De 8 uur per week is vooral bedoeld in verband met vervanging en aanvulling van de andere klachtenfunctionaris.

Wat bieden wij je?

 • Een boeiende en afwisselende functie met hele diverse contacten met cliënten, naasten, patiënten- en familievertrouwenspersonen en medewerkers van VNN.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ en een salaris conform functiegroep 50.
 • VNN faciliteert de deskundigheidsbevordering ten behoeve van de herregistratie Registerplein.
 • Een dienstverband eerst voor de duur van één jaar met de intentie van een vast dienstverband.
 • Een goede pensioenvoorziening bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Een eindejaarsuitkering van 8,33%. Een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsregeling, bedrijfsfitnessregeling en volledige vergoeding woon-werkverkeer bij gebruik van openbaar vervoer.

Vragen over de vacature?
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Eveline Molenaar, Manager Beleid & Communicatie, via telefoon 06 22970417.

Solliciteren?
Je kunt reageren voor maandag 2 januari 2023 via de knop ‘solliciteer direct’ op de site.

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op donderdagmiddag 5 januari 2023.

Onderdeel van de aanstellingsprocedure is het inwinnen van referenties en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt overleggen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan een interne kandidaat.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Over VNN
Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) is de organisatie voor verslavingszorg in de 3 noordelijke provincies. Er werken ruim 1000 medewerkers, verspreid over circa 45 locaties. Deze medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in om onze cliënten én hun naasten perspectief te bieden op meer kwaliteit van leven. Ons aanbod varieert van preventie tot poliklinische zorg, van Begeleid en Beschermd Wonen tot forensische zorg en van specialistische klinische zorg tot reclassering. We doen wetenschappelijk onderzoek en geven training en nascholing aan professionals. Door de omvang van het werkgebied heeft VNN een grote betrokkenheid bij maatschappelijke ontwikkelingen in de noordelijke én landelijke regio.

Binnen VNN staat de mens centraal, zowel de cliënt als de medewerker. VNN kenmerkt zich dan ook als een platte organisatie met een informele sfeer. Medewerkers krijgen volop de ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Bij alles wat we doen is oplossingsgericht werken het uitgangspunt.
Kijk voor meer informatie op de website van VNN.

Plaatsingsdatum: 10 december 2022 – VNN

Lees meer over: