Vacature klachtenfunctionaris bij OLVG in Amsterdam

 • Afdeling Kwaliteit en Verbetering
 • 24-28 uur per week
 • Locatie: Oost en West

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van klachtenafhandeling voor patienten en / of naasten bij OLVG?

Over de functie

Als klachtenfunctionaris behandel je klachten van patiënten en/of naasten. Je bent het eerste aanspreekpunt en zorgt voor opvang van en advies aan patiënten die een klacht hebben. Je biedt  bijstand en bemiddeling bij afhandeling van de klacht aan de klager en betrokken zorgverleners. Daarnaast draag je bij aan beleidsontwikkeling, signalering en advies en geef je voorlichting/scholing over klachtrecht en klachtenmanagement. Met als doel bij te dragen aan het ontstaan van een cultuur en gedrag binnen OLVG, gericht op het voorkomen van en adequaat reageren op klachten.

Kortom een uitdagende functie waarin je veel van jezelf kwijt kunt.

Werkomgeving

Je maakt onderdeel uit van het team Klachtenbemiddeling binnen de afdeling Kwaliteit & Verbetering. De afdeling Kwaliteit & Verbetering houdt zich bezig met de coördinatie op het gebied van diverse kwaliteitsaspecten en bestaat uit adviseurs en experts in vier teams: Kwaliteit, Klachtenbemiddeling, Infectiepreventie en Strategie.
De afdeling werkt aan het verwezenlijken van de OLVG kwaliteitsvisie ‘Samen. Aantoonbaar. Verbeteren. Aandachtsgebieden waarmee Kwaliteit & Verbetering de organisatie ondersteunt zijn onder meer patiënten participatie, procesmanagement, value based health care, interne en externe toetsing/accreditatie en patiëntveiligheid.

Het team bestaat in totaal uit drie klachtenfunctionarissen.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO+/ academisch werk- en denkniveau, aangevuld met een afgeronde opleiding Klachtenfunctionaris;
 • Je hebt ten minste 3 jaar ervaring in het werken als klachtenfunctionaris in een zorginstelling;
 • je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en kunt een boodschap goed over brengen in woord en schrift;
 • je bent in staat om gesprekstechnieken, conflicthantering en bemiddelingstechnieken toe te passen, bij voorkeur  met als basis een mediaton opleiding;
 • je hebt kennis van psychologische processen bij ziekte, verlies, rouw, emotionele problemen, gedrag en culturele achtergronden;
 • je hebt een resultaatgerichte instelling en bent gedreven om zaken voor elkaar te krijgen;
 • je bent een collegiale teamspeler die in staat is om anderen te enthousiasmeren en te inspireren; en die een gesprekspartner voor diverse disciplines kan zijn;
 • je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en bent bereid om extra stappen te zetten indien het nodig is voor een goed resultaat;
 • je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de zorg;
 • je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wij bieden

Werken bij OLVG betekent werken in hét stadsziekenhuis van Amsterdam. Een werkomgeving waar jij jouw talent optimaal kunt ontwikkelen en in kunt zetten om samen – direct of indirect – onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Het betreft een functie voor in eerste instantie de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid en vacatureruimte, volgt een contract voor onbepaalde tijd. De CAO ziekenhuizen is van toepassing. Afhankelijk van je ervaring en opleiding word je ingeschaald in FWG-schaal 60, minimaal € 3.072,- en maximaal €4.466,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur per week).

Naast uitstekende  arbeidsvoorwaarden waaronder een goede reiskostenregeling conform de CAO Ziekenhuizen, een eindejaarsuitkering van ruim 8%, een persoonlijk levensfasebudget en vakantiegeld van ruim 8% hebben wij je ook interessante extra’s te bieden: kortingen op verzekeringen, korting bij diverse lokale ondernemers en nog veel meer. Wil je een van jouw arbeidsvoorwaarden inruilen voor een arbeidsvoorwaarde die beter past bij jouw eigen situatie? Dat kun je regelen via het OLVG Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden.

Interesse in deze vacature?

Wil je meer weten, klik hier voor meer informatie of neem dan contact op met Sandra Leyer, klachtenfunctionaris via het telefoonnummer  020 – 510 8348.

Interesse? We ontvangen jouw sollicitatie graag voor maandag 1 oktober via deze link.

Plaatsingsdatum: 19 september 2019

Lees meer over: