Vacature klachtenfunctionaris bij Máxima MC in Eindhoven/Veldhoven

Ben je een ervaren, daadkrachtige en empathische klachtenfunctionaris met een frisse blik? En ben je op zoek naar een uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! 

Vacature details

  • Locatie: Veldhoven-Eindhoven
  • Aantal uren: 32 – 36
  • Categorie: Staf en management

Jij zorgt voor

  • Klachtenbemiddeling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten of naasten met een klacht. Jij vangt hen op, geeft onafhankelijk advies en probeert tot een oplossing te komen. Je zet je in voor het herstel van dialoog en vertrouwen. Jij onderzoekt welke mogelijkheden tot bemiddeling passen bij de klacht en begeleidt het bemiddelingsgesprek tussen klager en beklaagde. Deze kunnen als het nodig is ook ’s avonds plaatsvinden.
  • Ondersteuning van patiënten of naasten bij calamiteitenonderzoeken
  • Trendrapportages en beleidsontwikkeling naar aanleiding van de gemelde klachten. Je adviseert management, raad van bestuur en bestuur medische staf over het voorkomen van en adequaat reageren op klachten.
  • Voorlichting en scholing aan medewerkers over klachtbehandeling, relevante wet- en regelgeving en omgang met patiënten. Om dat goed te doen volg je de landelijke ontwikkeling op de voet en weet je deze te vertalen naar de werkvloer.

Dit doe je samen met

Onze zorgverleners. Samen willen wij continu gaan voor de beste zorg. De afdeling Kwaliteit & Veiligheid is daar een belangrijke schakel in.  Deze stafdienst houdt zich bezig met kwaliteits- en veiligheidsmanagement, klachtenmanagement, infectiepreventie en data. Binnen de subafdeling Klachten zijn 3 klachtenfunctionarissen werkzaam. Je werkt samen met Helma, een ervaren klachtenfunctionaris en Liesbeth, een ervaren zorgverlener en projectleider die pas de overstap naar klachtenfunctionaris gemaakt heeft. Samen zetten jullie je vol energie in voor een goede afwikkeling als er klachten gemeld worden.

Dit past bij je als

  • Je een relevante HBO opleiding hebt afgerond en ruime werkervaring hebt als zorgprofessional en klachtenfunctionaris. Om snel ingewerkt te kunnen raken is het belangrijk dat je de opleiding tot klachtenfunctionaris al hebt gevolgd en hierin werkervaring hebt.
  • Je onpartijdig bent, op zoek gaat naar feiten en empathisch kunt omgaan met tegengestelde belangen. Door jouw manier van communiceren kun je zaken ter discussie stellen zonder de relatie uit het oog te verliezen.
  • Je sterk bent in gespreks- en bemiddelingstechnieken en, conflicthantering, maar je mondeling en schriftelijk ook goed kunt uitdrukken in het Nederlands en Engels.

Waarom je kiest voor Máxima MC

  • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar.
  • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
  • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
  • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 60 (max. € 4682,00 bruto per maand op fulltime basis) conform de functie beleidsadviseur C.
  • We diverse workshops aanbieden voor onze medewerkers op gebied van gezondheid en vitaliteit zoals mindfulness en stoelmassages.
  • Je via onze uitgebreide MKA regeling voor bruto geld een fiets, een tablet, telefoon of je sportabonnement kunt aanschaffen.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?

Heb je interesse in deze functie bij MMC? Dan zien we graag jouw reactie, in ieder geval voor 15 februari via onderstaande button. Naast je CV en motivatiebrief vragen we je ook jouw visie op klachtenbegeleiding uit te werken in maximaal 800 woorden. Je mag hierbij de volgende vraag beantwoorden:

“Hoe kun jij als klachtenfunctionaris bijdragen aan het continue leren van klachten volgens het safety II gedachtengoed?”

In het kennismakingsgesprek gaan we graag met je in gesprek hierover.

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel met Hanneke Kuijten te bereiken via telefoonnummer (040) 888 9189 of Helma Wilberts, Klachtenfunctionaris, tel 06 12441098.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Bekijk hier de vacature.

Plaatsingsdatum: 2 februari 2021

Lees meer over: