Vacature klachtenfunctionaris bij Laurens in Rotterdam

Wat ga je doen?

Laurens is op zoek naar een klachtenfunctionaris, die tevens als aandachtsfunctionaris ouderenmishandeling werkzaam is. Het gaat om de werkgebieden Rotterdam, Barendrecht en Lansingerland. Het concrete werkgebied wordt in overleg met de huidige klachtenfunctionarissen bepaald. Als klachtenfunctionaris ben je werkzaam voor de domeinen Thuiszorg, Kortdurende Zorg en Wonen met Zorg. Het betreft een aanstelling voor 22 uur per week.

Als klachtenfunctionaris ben je het aanspreekpunt voor cliënten en familieleden als het gaat om het kenbaar maken van onvrede of een klacht. Je informeert hen en geeft concrete adviezen over de weg die gevolgd kan worden bij het zoeken naar een oplossing en/of het indienen van een klacht. Naast het bieden van een luisterend oor en geven van adviezen aan cliënten en familieleden, kan je ook de rol van klachtenbemiddelaar vervullen en bemiddel je tussen de zorgvrager en zorgverlener(s). Het belangrijkste doel van bemiddeling is het herstellen van het vertrouwen. Verder is het mogelijk dat je medewerkers adviseert, wanneer klachten in de lijn zijn gemeld.

In de rol van aandachtsfunctionaris breng je het onderwerp rondom ouderenmishandeling en de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling onder de aandacht in de organisatie, o.a. door voorlichting. Bij vermoedens van ouderenmishandeling geef je advies aan medewerkers/vrijwilligers/andere betrokkenen. Bij vermoedens van grensoverschrijdend gedrag in de zorgrelatie ondersteun je de leidinggevende bij een zorgvuldige aanpak.

Tevens registreer je klachten en meldingen ouderenmishandeling en werk je mee aan de rapportages voor het bestuur en de domeindirecteuren. Door de informatie en kennis die je vergaart, weet je een waardevolle bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van zorg. Je neemt deel aan het teamoverleg van klachtenfunctionarissen binnen Laurens. Ook neem je deel aan (netwerk)bijeenkomsten zoals o.a. georganiseerd door de VKIG, LVAK en Veilig Thuis in de regio Rijnmond.

Herken jij jezelf hierin? Dan maken wij graag kennis met jou!

Om deze functies goed te kunnen vervullen ben je empathisch, weet je mensen op hun gemak te stellen en schep je vertrouwen dat zij in goede handen zijn. Je weet de bijzaak van de hoofdzaak te scheiden en stelt de juiste vragen op het juiste moment. Ondanks dat je in dienst bent van Laurens heb je een onafhankelijke en onpartijdige rol en kijk je kritisch naar de organisatie.

Verder:

 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Beschik je over actuele kennis van wet- en regelgeving op het gebied van klachten;
 • Bij voorkeur heb je ook kennis van wet- en regelgeving romdom ouderenmishandeling (inclusief huiselijk geweld en kindermishandeling), of ben je bereid je hierin te verdiepen;
 • Heb je een ruime kennis van rechten en plichten van zorgvragers/zorgverleners, klachtenprocedures en ouderenmishandeling en bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen op deze gebieden;
 • Beschik je over uitstekende en zorgvuldige mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Ben je integer, discreet en doortastend;
 • Ben je vaardig in het, zowel individueel als groepsgewijs, overbrengen van kennis over klachten en ouderenmishandeling op collega-beroepskrachten;
 • Beschik je over humor en een gezonde dosis relativeringsvermogen;
 • Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.
 • De werktijden zijn flexibel en naar eigen inzicht in overleg met het team in te richten.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Laurens biedt veel variatie. Je krijgt ruimte en tijd om de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening verder te verbeteren en je verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op een afwisselende, zelfstandige functie in een klein betrokken team.

 • Een contract voor 22 uur per week;
 • Een salaris volgens salarisschaal 50 CAO VVT, minimaal € 3.025,81 en maximaal € 4.061,27 bruto bij 36 -urige werkweek. Op 1 oktober 2023 is er een CAO verhoging van 5%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Vakantiegeld van 8%;
 • Pensioenopbouw bij pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Korting op diverse collectieve verzekeringen;
 • Fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting;
 • Good Habitz online trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

Heb je inhoudelijke vragen over de vacature bel met Cindy Kooman, Secretaris Raad van Bestuur op telefoonnummer 06-33896473 of mail naar c.kooman@laurens.nl.

Klik hier voor meer informatie en sollicitatie.

Plaatsingsdatum: 13 september 2023 – Laurens

Lees meer over: