Vacature klachtenfunctionaris bij Kentalis in Sint-Michielsgestel

24 uur, parttime

Deel jouw ervaring als klachtenfunctionaris en wordt onderdeel van de bestuursondersteuning van Kentalis!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Je gaat onderdeel uitmaken van een landelijke expertise organisatie gericht op zorg en onderwijs, waarbij onze medewerkers het verschil maken in het leven van cliënten en leerlingen. Kentalis kent drie klachtenregelingen: voor cliënten, leerlingen en medewerkers. In de rol van klachtenfunctionaris (voor zowel cliënten/leerlingen als medewerkers) zorg jij voor een effectieve klachtenafhandeling tussen cliënt/leerling/medewerker en de organisatie, met als doel de relatie tussen beiden te herstellen. Wij verwelkomen graag een collega, die met zijn of haar vakkennis, integriteit en luisterend oor bijdraagt aan het realiseren van een hoge mate van tevredenheid van het afhandelen van de klachten. Zo draag jij bij aan de zorg en het onderwijs voor onze cliënten en leerlingen en medewerkers.

Wat ga jij doen?
Jij vervult als onpartijdige schakel een actieve rol in bemiddelingssituaties. Dit doe je met de intentie om onvrede tussen cliënt, leerling, vertegenwoordiger of medewerker en organisatie weg te nemen en de vertrouwensrelatie te herstellen. Je hebt een adviserende rol over de mogelijkheden van klachtbehandeling. Tevens adviseer je zorg- en onderwijsprofessionals over de omgang met cliënten, leerlingen of vertegenwoordigers die onvrede uiten. Ter bevordering van het continue verbeteren van de zorg en onderwijs, verzamel je systematisch en geautomatiseerd gegevens over klachten, analyseer je deze en kom je met verbetervoorstellen. Je bespreekt trends en cultuur betreffende klachtbemiddeling met het management, de Raad van Bestuur , de Cliëntenraad en Ondernemingsraad. Deze besprekingen zijn met name gericht op het voorkomen en leren van klachten.

Verder zijn jouw belangrijkste taken:

 • Je verzorgt de eerste opvang, informatie en/of advies bij klachten;
 • Je ondersteunt de klager – indien nodig – bij het formuleren van de klacht;
 • Je bemiddelt bij klachten tussen klager en zorg- of onderwijsprofessional;
 • Je registreert het proces van de klachten en de klachtenbemiddeling in Zenya;
 • Je adviseert en ontwikkelt beleid ten aanzien van omgaan met klachten en klachtenmanagement

Met wie werk jij?
In de uitvoering van je werkzaamheden ben je autonoom. Je gaat deel uitmaken van de afdeling Bestuursondersteuning onder leiding van de Secretaris van de Raad van Bestuur. Deze afdeling adviseert en ondersteunt de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de sectoren en concern bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het bureau bestuursondersteuning bestaat uit juristen, (strategische) beleidsadviseurs, klachtenfunctionarissen, managementondersteuners en een functionaris gegevensbescherming en privacy officer.
Je werkt voor de regio Zuid-Oost (provincies Noord Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel). De regio van jouw collega klachtenfunctionaris is Noord West (overige provincies). Jouw standplaats wordt Sint-Michielsgestel. Ook bestaat er de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie met ruim 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.

Wij bieden jou
Voor een goede start, word je ingewerkt door een ervaren collega. Ook kijkt je leidinggevende naar jouw talenten en wordt er geïnvesteerd in jouw vakkennis en persoonlijke ontwikkeling.

 • Direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 24 uur per week met ingangsdatum 15 januari 2024;
 • Een bruto maandsalaris van €3.586,- tot €5.214,- (FWG 60) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato) extra’s zoals, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding (deze verdubbeld van €0,08 naar €0,16 per kilometer) en onregelmatigheidstoeslag (wordt berekend over het gehele uurloon);
 • In december 2023 wordt de eindejaarsuitkering eenmalig verhoogd van 8,33% met 0,5% tot 8,83 %;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of uitruil reiskosten?

Wie ben jij?
Je kan goed luisteren en bent in staat de juiste nuance aan te brengen tussen zakelijk informatie en advies en het tonen van begrip en ondersteuning. Je benadert mensen met tact en onderkent hun gevoelens. Verder breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, klachtenfunctionaris;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel.

Interesse?
Ben je enthousiast over de functie klachtenfunctionaris? Solliciteer dan op de manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video. De vacature sluit op 22 oktober.
De eerste en tweede gesprekken vinden plaats in week 45 (8 november) en 46 (15 november).

Heb je vragen over deze functie? Pien den Hollander (klachtenfunctionaris) maakt graag tijd voor jou en je vragen. Bel, app of mail je vraag naar p.denhollander@kentalis.nl / 06-10006265

We vragen altijd om referenties en een Verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Klik hier voor informatie en solliciteren.

Plaatsingsdatum: 9 oktober 2023 – Kentalis

Lees meer over: