Vacature klachtenfunctionaris bij Instituut Verbeeten in Tilburg

Wij zoeken een:

Klachtenfunctionaris m/v

Een van onze speerpunten is “zorg voor mensen”, waarbij we streven naar een veilige en prettige omgeving voor zowel patiënten als medewerkers waarin aandacht en zorgzaamheid vanzelfsprekend zijn.
Al onze medewerkers doen dan ook hun uiterste best om de patiënt zo goed mogelijk te helpen. Toch kan het gebeuren dat de patiënt ergens ontevreden over is.
De patiënt kan dit bespreken met degene die hij/zij daarvoor verantwoordelijk acht of hiervoor contact opnemen met patiëntencommunicatie.
Patiëntencommunicatie draagt zorg voor de eerste opvang bijvoorbeeld als de patiënt wel met iemand wil praten over zijn onvrede maar geen klacht wil indienen. Wil de patiënt wel een klacht indienen dan wordt doorverwezen naar de klachtfunctionaris. Ook kan het zijn dat het gesprek met patiëntencommunicatie reden is om de patiënt in contact te brengen met de klachtenfunctionaris.
Van jou als klachtenfunctionaris verwachten wij dat je zorgt voor een omgeving waarin partijen zich veilig voelen. Je de klacht opvangt en zorgt voor gerichte afhandeling waarbij je een bemiddelende rol vervult en zo nodig advies uitbrengt om de zorgverlening te optimaliseren. Je registreert de klachtenafhandeling en legt jaarlijks schriftelijk verantwoording af aan de bestuurder en het Managementteam.
Klachtenbemiddeling is een aandachtsgebied van de Raad van Bestuur Kwaliteit & Veiligheid.
Het aantal patiëntencontacten per jaar is wisselend. Over een periode van 3 jaar ligt het aantal tussen de 12 en 21 patiëntencontacten per jaar.

Opleiding en ervaring
• Je beschikt over een relevante HBO/ WO opleiding en een opleiding tot
klachtenfunctionaris;
• Je hebt brede kennis van wet- en regelgeving op het gebied van klachten
behandeling;
• Je bent analytisch, representatief, doortastend en gericht op verbetering door
samenwerking;
• Je kan goed luisteren, geeft vertrouwen en je kunt de juiste nuance aanbrengen
tussen zakelijke informatie en advies en het tonen van begrip en ondersteuning;
• Je stelt je onafhankelijk en onpartijdig op en gaat integer te werk. Hierdoor weet
je het vertrouwen van zowel patiënten, hun naasten en zorgverleners te winnen;
• Je hebt 3-5 ervaring in een vergelijkbare functie in een ziekenhuisomgeving.

Wat mag je van ons verwachten?
• Een adequate klachtenregeling;
• Verantwoordelijke werkzaamheden;
• Adequate informatievoorziening.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Kijk op onze website www.verbeeten.nl of bel met Tiny v.d. Klooster, manager P&O, via telefoonnummer 013-5947777.

Heb je interesse? Stuur je brief met cv dan voor 25 oktober a.s. naar sollicitatie@bvi.nl.
Wij versturen geen ontvangstbevestigingen.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is standaard in onze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Instituut Verbeeten is een specialistisch ziekenhuis waar topklinische zorg wordt geleverd op het gebied van Radiotherapeutische Oncologie en Nucleaire Geneeskunde.
De groep medisch specialisten bestaat uit 16 radiotherapeut-oncologen, 4 nucleair geneeskundigen en een algemeen arts. Samen met zo’n 250 medewerkers (klinisch fysici, radiotherapeutisch
laboranten, medisch nucleair werkers, doktersassistenten en ondersteunend personeel) worden met de modernste apparatuur jaarlijks zo’n 4500 patiënten behandeld en 7000 patiënten
onderzocht.
Het verzorgingsgebied, met meer dan één miljoen inwoners, strekt zich uit van West- en Midden tot Noord-Oost Brabant. Met de ziekenhuizen in dit gebied bestaat een nauwe samenwerking.
Patiënten worden behandeld in onze vestigingen Verbeeten Tilburg, Verbeeten Breda en Verbeeten Den Bosch.

Plaatsingsdatum: 7 oktober 2019

Lees meer over: