Vacature klachtenfunctionaris bij InGeest in Amsterdam

GGZ InGeest is op zoek naar een klachtenfunctionaris voor 18 uur per week.
Als klachtenfunctionaris ga je zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie, kan je klachten op een creatieve manier oplossen en weet je overzicht te houden in drukke situaties. Je weet je goed te verwoorden en legt helder en gestructureerd verslag. Goed kunnen luisteren, betrouwbaar, integer, zelfstandig, bevlogen en collegiaal. Zijn dit competenties die bij jou aansluiten? Reageer dan op deze vacature!

GGZ inGeest wil laagdrempelig zijn als het gaat om het melden en oplossen van klachten. Het uitgangspunt is dat de patiënt, het familielid en/of naaste (indien gemachtigd namens patient) in de eerste plaats ontevredenheid moet kunnen bespreken met degene over wie de klacht gaat (direct betrokken medewerker). Wanneer dit niet lukt of indien de klager direct ondersteuning wenst, kan de onafhankelijke klachtenfunctionaris worden ingeschakeld.

De klachtenfunctionaris heeft een onafhankelijke rol binnen de instelling en werkt conform de klachtenregeling van GGZ inGeest die aansluit bij de Wet klachten, kwaliteit en geschillen in de zorg (Wkkgz). Formeel valt de klachtenfunctionaris onder de Raad van Bestuur, en is werkzaam binnen het Stafteam, subteam Klachten en Kwaliteit.

Het Stafteam beheert ook het Kwaliteitsmanagementsysteem. Dit is bedoeld voor het monitoren en verbeteren van de kwaliteit en de veiligheid. Het bevat verschillende instrumenten, zoals een kwaliteitshandboek, een digitale incidentmeldingsmodule, interne audits en verschillende kwaliteits- en veiligheidscommissies. Je kunt, in overleg met onze beleidsadviseur kwaliteit & veiligheid en je collega, ook werkzaamheden verrichten ter ondersteuning van dit kwaliteitsmanagementsysteem.

Functieomschrijving

Zo kan je dag er uit zien!
Je biedt opvang en bemiddeling bij klachten van patiënten en familieleden. Je doet recht aan patiënten met een klacht en aan de aangeklaagde partij.Jouw werkzaamheden bestaan uit:
• Je bemiddelt bij klachten en bent daarbij vertrouwenspersoon voor zowel klager als zorgverlener. Je informeert, geeft advies en verwijst naar een ander klachttraject als de klager geen bemiddeling wenst of ontevreden is over het resultaat.
• Je initieert verbeteringen en adviseert de Raad van Bestuur en het management over het verbeteren van terugkerende tekortkomingen in de zorg en bedrijfsvoering. Voor zowel patiënten en medewerkers ben je vraagbaak inzake klachten.
• Je geeft voorlichting over de interne en externe klachtenprocedures.
• Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van het klachtensysteem.

Functie-eisen

Wij vragen aan jou:
• Afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau
• Bij voorkeur een post-hbo opleiding voor klachtenfunctionaris
• Je hebt kennis van communicatieprocessen en conflicthantering, kennis van methoden en technieken (o.a. mediation) en weet deze toe te passen tijdens de bemiddeling
• Je hebt een gedegen kennis van en ervaring met de gezondheidszorg (bij voorkeur GGZ)
• Je hebt kennis van de wet- en regelgeving binnen de gezondheidszorg (bij voorkeur GGZ)
• Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden die je op verschillende niveaus in de organisatie inzet
• Je bent in staat een klacht helder te analyseren ten behoeve van de klager en aangeklaagde
• Je bent in staat creatieve oplossingen aan te dragen
• Je bent betrouwbaar en integer

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou? Wij bieden een verantwoordelijke en uitdagende functie. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO GGZ:

• de functie is ingedeeld in FWG 60
• het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt maximaal € 4355,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week
• de functie is voor 18 uur per week; uren in overleg te verdelen over de week
• een dienstverband voor één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging naar onbepaalde tijd

Daarnaast hebben we goede secundaire voorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, een fietsregeling, korting op één van de collectieve ziektekostenverzekeringen én je krijgt gratis een abonnement op Cultuur Werkt!

Wil jij je verder ontwikkelen? Dat kan! GGZ inGeest biedt mogelijkheden voor bij- en nascholing. Waaronder gratis online trainingen via GoodHabitz. Wij hebben volop aandacht voor gezonde en fitte werknemers. Met BedrijfsFitnessOnline kun je met veel korting sporten bij geselecteerde sportscholen.

Goed om te weten:
De gesprekken worden naar verwachting gepland tussen 22 en 31 juli 2019. Indien je niet aanwezig bent in deze periode en/of een langere vakantie hebt gepland de komende periode, vermeld dit dan in je brief.

Informatie over de vacature

Marjon Borghuis (klachtenfunctionaris); voor inhoudelijke vragen (tot 20 juni 2019),  06-3043 9158

Roos Luthart (recruiter); voor vragen over de sollicitatieprocedure,  06 – 2238 1299

Solliciteren

Heb je interesse en voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Reageer dan voor 18-06-2019 via de knop ‘Solliciteer‘.
Sollicitaties die via e-mail binnenkomen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Wij nodigen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit om te solliciteren. Het inwinnen van referenties en het controleren van diploma’s maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve verklaring omtrent gedrag (VOG) vereist.

Plaatsingsdatum, 5 juni 2019
Klik hier voor meer informatie over InGeest.

Lees meer over: