Vacature klachtenfunctionaris bij HVO-Querido in Amsterdam

Klachtenfunctionaris, (24 uur)

Jouw rol
Onafhankelijk, onpartijdig en zelfstandig. Je fungeert – samen met een collega – als aanspreekpunt voor informatie en/of advies aan cliënten bij onvrede of klachten. Als klachtenfunctionaris zorg je ervoor dat de klacht op de juiste wijze wordt afgehandeld en bemiddelt waar nodig. Je bent een onafhankelijk procesbegeleider en onpartijdige bemiddelaar in de afhandeling van klachten. Op grond van signalen van ontvangen klachten en de afhandeling hiervan geef je aanbevelingen over de bevordering van de kwaliteit van zorg. Het verzorgen van rapportages behoort ook tot je werkzaamheden. Je geeft voorlichting aan teams over de behandeling van klachten van cliënten. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor cliënten en derden over de klachtenregeling.

Het bestuursbureau
Je bent onderdeel van het bestuursbureau dat bestaat uit 2 bestuurssecretarissen, 2 klachtenfunctionarissen, 3 sociaal juridisch dienstverleners en 3 secretaresses. Als klachtenfunctionaris rapporteer je aan de bestuurssecretaris juridische aangelegenheden en aan de Raad van Bestuur.

Jouw profiel
Allereerst ben je in staat om geheel zelfstandig te werken binnen een complexe context van (tegengestelde) belangen. In situaties die geen standaard hebben en waarbij emoties hoog op kunnen lopen, kun jij je goed staande houden. Je wordt getypeerd als vindingrijk, initiatiefrijk en flexibel. Integer en betrouwbaar, volhardend en geduldig zijn eigenschappen van jou. Herken je jezelf ook in onderstaande wensen, dan maken we graag kennis met jou!

  • Je hebt een relevante HBO-opleiding afgerond en bent bereid om de opleiding klachtenfunctionaris in de gezondheidszorg te volgen;
  • Je beschikt over zeer goede en aantoonbare schriftelijke, mondelinge en didactische vaardigheden;
  • Je bent in staat om zelfstandig complexe klachten te analyseren;
  • Je hebt ruime kennis van methoden voor onderhandeling, conflicthantering en bemiddeling;
  • Je beschikt over brede adviesvaardigheden, zowel op individueel als op organisatieniveau;
  • Ruime kennis van relevante wet- en regelgeving.

Arbeidsvoorwaarden en bijzonderheden
Een baan met veel vrijheid en ruimte voor initiatief. Jouw salaris bedraagt maximaal € 3.742,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 8, CAO Sociaal Werk). Overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO. Zo krijg je o.a. een individueel keuze budget en een opleidingsbudget. Een referentiecheck en Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure. Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandagmiddag 23 maart.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Conny Bruggeling, bestuurssecretaris juridische aangelegenheden, via 020-5619090. Voor vragen over de procedure, kun je bellen met recruitment via 06-52775294 en 06-15365021.

Direct solliciteren?
Graag ontvangen we je digitale reactie vóór 19 maart a.s. via deze link.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Belangrijk om te weten: het kan helaas voorkomen dat onze mail in je spambox terecht komt! Daarom raden wij je aan om dit regelmatig te checken.

Plaatsingsdatum: 13 februari 2020

 

Lees meer over: