Vacature klachtenfunctionaris bij Gemeente Den Haag

Klachtenfunctionaris/Stafadviseur
Kun jij goed luisteren, weet jij hoe je moet handelen bij tegengestelde belangen en ben jij goed in het verzorgen van klachtafhandeling? Lees verder!

Wat ga je doen?
Je zorgt als klachtenfunctionaris voor een laagdrempelige, zorgvuldige en voortvarende behandeling van onvrede en klachten. Je handelt de klachten af voor de zorgorganisatie GGD Haaglanden, Regionale Ambulancevoorziening (RAV), het CJG en gemeente Pijnacker-Nootdorp op grond van de Jeugdwet.

Je ontvangt de klachten per e-mail, gaat na voor wie de klacht is en registreert de klacht. Je staat klagers te woord en geeft informatie over de klachtenprocedure en de verschillende mogelijkheden om de klacht op te lossen. Je maakt afspraken over de te volgen route en biedt klager ondersteuning bij de klachtformulering. Je verkent in het contact met de klager (en de betrokken medewerker en leidinggevende de mogelijkheden) tot bemiddeling. Ook draag je zorg voor de schriftelijke correspondentie met alle betrokkenen.
Ook ben je als secretaris van de onafhankelijke klachtencommissie verantwoordelijk voor de ondersteuning van de commissie bij de vergaderingen en het opstellen van de uitspraken van de commissie en het voeren van het secretariaat.
Intern draag je zorg voor het secretariaat van de VIM-commissie (Veilig Incidenten Melden). Hierbij voer je taken uit die vergelijkbaar zijn met je taken als klachtenfunctionaris en secretaris van de klachtencommissie. In deze rol ben je actief bezig met het verbeteren van onze manier van werken.
Als stafadviseur adviseer en ondersteun je de directie en de afdelingsmanagers bij het uitvoeringsbeleid op het gebied van klachten, signalen en meldingen die per periode ook kunnen veranderen. Je volgt relevante ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied en wetgeving en vertaalt dit naar strategisch beleidsadvies. Hiertoe voer je in- en extern overleg met relevante partijen. Je vertaalt het vastgestelde beleid waar nodig naar concrete (beleids)ontwikkelingstaken en projecten, waarbij je het proces monitort en evalueert.

Wat bieden wij?
Als klachtenfunctionaris/ stafadviseur heb je een afwisselende baan in een prettige werksfeer en open cultuur. Jouw werkplek is uitstekend te bereiken met OV of fiets. Daarnaast kun je rekenen op:

 • een salaris van minimaal €3.701,- en maximaal €5.372,- per maand (schaal 11) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • minimaal een 32-urige werkweek en maximaal een 36-urige werkweek met de ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% boven op je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: je krijgt diverse voorzieningen (o.a. laptop en telefoon) en de mogelijkheid je werk daar te doen waar het op dat moment het beste past;
 • opname in het ABP-pensioenfonds met een gunstige pensioenregeling waarbij wij 70% van je pensioen betalen en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • 151 uur regulier verlof bij een volledig dienstverband van 36 uur;
 • diverse andere vormen van verlof zoals compensatieverlof, ouderschapsverlof en zorgverlof;
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wat vragen wij?
Als klachtenfunctionaris/ stafadviseur is het belangrijk dat je onafhankelijk en objectief kunt adviseren en goed kunt luisteren en communicatief sterk bent. Je bent een open, integer en betrouwbaar persoon. Je bent iemand bij wie organiseren als vanzelf gaat en met jouw omgevingssensitiviteit vorm je een netwerk en contacten om je heen om de projecten te realiseren. Ook beschik je over:

 • een afgeronde relevante juridische hbo of wo-opleiding;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals de klachtenprocedure en de Wkkgz;
 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen de gezondheidszorg;
 • bereidheid om de opleiding tot onafhankelijke klachtenfunctionaris te volgen indien je deze nog niet hebt gevolgd.

Competenties
klantgerichtheid, flexibel/aanpassingsvermogen, netwerkvaardigheid, omgevingsbewustzijn, resultaatgerichtheid, samenwerken, plannen en organiseren, initiatief, overtuigingskracht

Wie zijn wij?
De afdeling Advies & Coördinatie (A&C) adviseert gemeenten en instellingen in de regio Haaglanden over het publieke gezondheidsbeleid. A&C adviseert de directie over het opleidingsbeleid en communicatie. Verder geeft de afdeling medisch beleidsadvies en coördineert de GGD crisisorganisatie volgens het GGD Rampen Opvang Plan (GROP). A&C verzorgt de klachtafhandeling van de GGD en beheert het kwaliteitszorgsysteem. Tevens ondersteunt de afdeling het Dagelijks en Algemeen Bestuur van GGD en Veilig Thuis Haaglanden.

GGD Haaglanden is de organisatie voor publieke gezondheid voor de inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Ze bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van ruim een miljoen inwoners.

GGD Haaglanden is onderdeel van de dienst Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) van gemeente Den Haag.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie of over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Robert Schaafsma op telefoonnummer 06 19293652.

Extra informatie

 • wacht niet met solliciteren tot de sluitingsdatum. Gedurende de publicatie plannen wij al gesprekken in;
 • het opvragen van referenties kan tot de procedure behoren;
 • het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure;
 • een sollicitatiegesprek via Teams behoort tot de mogelijkheden.

U kunt solliciteren t/m 12 maart 2023.

Klik hier voor meer info en sollicitatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bron: gemeente Den Haag 17 februari 2023

Lees meer over: