Vacature Klachtenfunctionaris bij Diakonessenhuis in Utrecht

Aantal uur: 20 tot 24 uur per week

Locatie: Utrecht / Zeist of Doorn

Dit ga je doen

Als senior klachtenfunctionaris vervul je een cruciale rol in het Diakonessenhuis door klachten van patiënten en hun naasten te behandelen. Jouw inzet is essentieel voor het creëren van een cultuur die gericht is op het voorkomen van klachten en het adequaat reageren hierop. In uitzonderlijke situaties, zoals na een calamiteit, ben jij de sleutelfiguur als cliëntcontactpersoon (CCP), waarbij je het traject voor de patiënt en hun familie begeleidt.

Je speelt een actieve rol in het bevorderen van heldere afspraken omtrent doelen, communicatie bij afsluiting, omgang met uitzonderlijke situaties, inzet van betrokkenen en verantwoordelijkheden. Op basis van klachten en de afhandeling ervan, bied je gerichte voorlichting en scholing aan diverse doelgroepen. Periodiek evalueer je het klachtenmanagement, draag je verbeteringsvoorstellen aan en werk je mee aan de verdere ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid.

Je formuleert beleidsadviezen ter verbetering van zorgprocessen en het klachtenproces, waarbij je gevraagd en ongevraagd advies geeft aan de Raad van Bestuur en het clustermanagement. Tevens ben je verantwoordelijk voor het opstellen van algemene klachten- en signaalrapportages, gebaseerd op ontvangen en geregistreerde klachten en meldingen, inclusief rapportages over de wijze van afhandeling van klachten.

Je analyseert klachten en distilleert hieruit relevante informatie voor het verbeteren van de zorgkwaliteit en het bevorderen van een gelijkwaardige relatie tussen patiënt en zorgaanbieder.

Kom jij ons team versterken als  klachtenadviseur en ben je klaar om een belangrijke bijdrage te leveren aan de aan de kwaliteit van zorg in ons ziekenhuis?

Hier kom je te werken

Je maakt deel uit van de afdeling Patiëntveiligheid en Kwaliteit, welke bestaat uit 17 collega’s en waar een zeer collegiale werksfeer heerst. De afdeling heeft een adviserende en coördinerende rol in het ziekenhuis op het gebied van patiëntveiligheid en kwaliteit. Naast jou zijn er nog twee klachtenfunctionarissen werkzaam in het team. Samen met je collega’s adviseer je vanuit deze afdeling de Raad van Bestuur, de zorgclusters, de stafafdelingen en de zorgverleners.

Het Diakonessenhuis is al bijna 180 jaar een vertrouwd en kleinschalig ziekenhuis in de stad en regio Utrecht. We hebben de nieuwste technieken, korte lijntjes en een warme sfeer. Bij ons draait alles om échte aandacht, voor onze patiënten en voor elkaar. In leuke teams werken we aan zorg van topkwaliteit.

Dit heb je in huis

– Je beschikt over minimaal HBO+ denk- en werkniveau;

– Je hebt een afgeronde opleiding klachtenfunctionaris eventueel aangevuld met  een mediationopleiding;

– Je hebt ruime  kennis en ervaring  met betrekking tot de ziekenhuiswereld;

– Je kunt verschillende gesprekstechnieken toepassen, hebt ervaring met conflicthantering en bemiddelingstechnieken;

– Je bent onafhankelijk, onpartijdig, open, onbevooroordeeld en integer;

– Je beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;

– Je beschikt over Lidmaatschap VKIG en bent geregistreerd in het kwaliteitsregister.

Dit bieden wij

– Een salaris tussen de € 3.434,– ,tot max € 4.842,– bruto per maand (FWG 55) bij een volledige werkweek (van 36 uur per week).

– Een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag van allebei 8,33%.

– Een persoonlijk opleidingsbudget van € 750,- en de mogelijkheid om zelf bepaalde arbeidsvoorwaarden samen te stellen, zoals een fietsregeling of extra reiskostenvergoeding.

– Een jaarcontract tussen de 20 en 24 uur per week (afhankelijk van jouw voorkeur), met de bedoeling om dit te verlengen.

– Mooi en verantwoordelijk werk in een team met gedreven collega’s in een collegiale, informele en warme werksfeer.

– Mogelijkheid om je werkweek flexibel in te richten en hybride te werken.

Meer weten over deze vacature?

Vraag het Ellen van Kleinwee, klachtenfunctionaris op telefoonnummer: 088 250 7653.

Zo solliciteer je

Het sollicitatieproces bestaat uit twee sollicitatiegesprekken met collega’s. Direct na het arbeidsvoorwaardengesprek vragen wij twee referenties na. En bij indiensttreding vragen wij om een geldige VOG.

Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie en sollicitatie.

Plaatsingsdatum: 12 maart 2024 – Diakonessenhuis