Vacature klachtenfunctionaris bij ETZ in Tilburg

De afdeling Juridische zaken heeft per 1 februari 2022 een vacature voor een Klachtenfunctionaris voor 24 uur per week. 

Jouw uitdaging

Zorg is mensenwerk en helaas sluit de zorg of de uitkomst daarvan soms niet aan bij de wensen of verwachtingen van patiënten en hun naasten. Wanneer zij daarover een klacht willen indienen kunnen zij bij het team klachtenbemiddeling terecht.

Als klachtenfunctionaris:

 • Behandel en bemiddel je vanuit een onafhankelijke en onpartijdige positie klachten van patiënten of hun vertegenwoordigers met als doel het wegnemen van de klacht en het bereiken van een bevredigende oplossing voor alle partijen;
 • Geef je voorlichting over de klachtenprocedure;
 • Adviseer je gevraagd en ongevraagd het management en medisch specialisten en doe je verbetervoorstellen vanuit de klachtbemiddeling;
 • Treed je ook op als patiëntencontactpersoon bij o.a. nabestaanden gesprekken of begeleiding bij calamiteiten;
 • Lever je een actieve bijdrage aan ontwikkeling van de afdeling klachtbemiddeling.

Jouw werkomgeving

Je gaat aan de slag in het team klachtenbemiddeling met twee klachtenfunctionarissen en een assistent. Zij nemen klachten van patiënten (en hun naasten) in behandeling binnen wettelijke kaders en de klachtenregeling van het ETZ. Het team streeft naar bemiddeling van de klacht en het bereiken van een goede oplossing voor alle betrokkenen. Indien nodig werken zij samen met de juristen van het ziekenhuis.
Het team klachtenbemiddeling wordt functioneel aangestuurd door de manager Kwaliteit en Veiligheid en valt hiërarchisch onder de secretaris van de Raad van Bestuur. (staat al boven benoemd)
De standplaats van de klachtenfunctionarissen is locatie ETZ Elisabeth. Bij specifieke klachten werken zij ook flexibel op de andere ETZ locaties.

Jouw profiel

 • Je hebt de opleiding tot klachtenfunctionaris afgerond en enige jaren ervaring met professionele klachtbemiddeling.
 • Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, kunt goed luisteren en stelt de juiste vragen.
 • Je beschikt over empathie, tact, geduld en een goed relativerend vermogen waardoor je makkelijk professioneel communiceert met mensen uit alle geledingen van de samenleving.
 • Je maakt scherpe analyses, kan helder rapporteren en stelt duidelijke grenzen.
 • Je bent pro-actief, werkt graag en goed samen en draagt actief bij aan ontwikkelingen vanuit je vakgebied. 

Ons aanbod

 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar
 • Wij bieden ruime gelegenheid tot extra (bij)scholing, verdieping en verbreding. Werken bij ETZ betekent werken in een omgeving waar ontwikkeling en vitaliteit worden gestimuleerd.
 • Salaris volgens een functie-indeling in FWG 55. Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal €4.227,- bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Veel aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag, tegemoetkoming reiskosten, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met o.a. uitgebreid fietsenplan. 

Informatie en sollicitatie

Neem voor meer informatie contact op met Ilse te Boome, secretaris Raad van Bestuur (013) 221 34 10.
Stuur je cv en motivatiebrief voor 15 november 2021 aan Yolanda de Haan (klachtenfunctionaris): y.dehaan@etz.nl , en vermeld daarbij vacaturenummer 2021.356.

Bij indiensttreding doen wij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. De VOG moet binnen 2 maanden na je eerste werkdag in ons bezit zijn.

Plaatsingsdatum: 2 november 2021
www.etz.nl

Lees meer over: