Tweedaagse cursus ‘Beter worden van klachten’ bij Het Inzichtenlab in januari 2018

Is de klachtopvang in uw ziekenhuis Wkkgz-geschikt en wilt u nu zorgen dat uw ziekenhuis écht beter wordt van klachten? Meldt u zich dan aan voor de tweedaagse cursus ‘Beter worden van klachten’ en krijg inspiratie en handvatten voor hoe u met uw organisatie een volgende stap zet in het leren van klachten. De cursusdagen vinden plaats op donderdag 18 en dinsdag 30 januari 2018 in Utrecht.

De lerende werking van klachten

Het afgelopen jaar was de zorgsector druk met de Wkkgz. Maar alleen aandacht voor de beleidsmatige en de juridische kant van klachtenbehandeling leidt niet persé tot een oplossing of hersteld contact. De zorg wordt er ook niet beter van.

Goed leren van klachten blijft in de zorgpraktijk lastig (NIVEL, 2017). Terwijl het leren van klachten voor alle betrokkenen – van klager tot beklaagde – zo belangrijk is. Voor verbeteringen van de zorg. En voor herstel van vertrouwen in de zorg, de zorgprofessionals en het ziekenhuis. De lerende werking van klachten moet dus groter. Maar hoe werk je als klachtenfunctionaris aan dat doel?

Samen uitgedaagd worden

Hoe kan de positieve impact van klachten groter? In een tweedaagse cursus ontwikkelt u, samen met collega klachtenfunctionarissen en kwaliteitsmedewerkers, een frisse blik op klachten en de omgang met klachten.  U wordt aangezet tot reflectie over de waarde van klachten en krijgt handvatten aangereikt om in uw organisatie de verbeterkracht te vergroten. U neemt uw eigen rol en eigen praktijk daarbij onder de loep. Leren met en van elkaar staat centraal.  Vanuit de conflictbemiddeling voor de individuele klager maken we de vertaalslag naar leren van klachten. Uit onderzoek, theorie en praktijk krijgt u inzichten aangereikt en wordt u uitgedaagd vanzelfsprekendheden te bevragen. Zo ontstaan nieuwe mogelijkheden.

  • Voor klachtenfunctionarissen en kwaliteitsmedewerkers in ziekenhuizen
  • Van elkaar leren: minimaal 8, maximaal 12 deelnemers
  • Gericht op werkelijke doorontwikkeling: een persoonlijke intake, twee cursusdagen en een eindevaluatie plus -advies bij u op locatie.
  • Cursusdagen in Utrecht: donderdag 18 en dinsdag 30 januari 2018 van 10.00-16.00 (inclusief lunch)
  • Voor € 1295,- (exclusief btw). VKIG-leden krijgen een korting van € 100,- per persoon!Als een VKIG-lid iemand anders uit het ziekenhuis meeneemt die nauw betrokken is bij de klachtbehandeling en – analyse, krijgt de collega ook een korting van € 100,-. Dat kan bijvoorbeeld een andere klachtenfunctionaris, maar ook de kwaliteitsmedewerker zijn. Op deze manier kan er tijdens de cursus een dialoog ontstaan tussen de betrokken professionals.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding bij Het Inzichtenlab.

Lees meer over: