Jubileumcongres Medirisk op 21 april 2022

Hoe blijf je flexibel in een wereld die steeds complexer wordt? Ook in de wereld van patiëntveiligheid en medische aansprakelijkheid wordt een steeds groter beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van professionals en organisaties. Vertrouwen gericht op elkaar en op herstel zijn hierin sleutelwoorden.

Tijdens het MediRisk Jubileumcongres Beter door vertrouwen – op zoek naar de menselijke maat in een complexe wereld, reflecteren wij samen op het menselijke aspect binnen de wereld van medische aansprakelijkheid en patiëntveiligheid. Onder leiding van dagvoorzitter Donatello Piras laten toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland hun licht schijnen op zaken als complexiteit en leiderschap, flexibiliteit en vertrouwen en een beter begrip van de dagelijkse praktijk. Ook delen enkele zorgorganisaties uit de Onderlinge MediRisk hun ervaringen op het gebied van Safety-II, medische aansprakelijkheid en klacht- en claimbehandeling.

Veelzijdig en inhoudelijk

Het programma is veelzijdig en inhoudelijk. Behalve een aantal plenaire sessies kunt u in de ochtend en middag deelnemen aan maar liefst acht verdiepende deelsessies.

Voor wie?

Het programma is zeker interessant voor beleidsmakers en management. Maar ook zorgverleners uit diverse disciplines zijn gebaat bij een andere kijk op veiligheid.

Het congres heeft ook deelsessies die juist voor klachtenfunctionarissen, schadecontactpersonen en kwaliteitsadviseurs van toegevoegde waarde kunnen zijn.

Safety-II vraagt om een andere manier van vragenstellen of introduceert nieuwe methodes zoals Learning Teams.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Bron: Medirisk maart 2022

Lees meer over: