GOMA-symposium op donderdag 28 mei 2015

Het GOMA symposium biedt een podium voor inspirerend nieuws en goede praktijken op het gebied van patiëntveiligheid, openheid en een respectvolle schaderegeling. De derde editie van het symposium draagt de titel ‘Komt een GOMA bij de dokter’. De dagvoorzitter is professor Aart Hendriks, coördinator gezondheidsrecht van de KNMG.

De Gedragscode Openheid medische incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid bestaat inmiddels vijf jaar. Tijd voor een feestje én voor een grondige herziening. De gedragscode moet beter gaan aansluiten bij de praktische gang van zaken in ziekenhuizen na een incident. Tevens wordt de GOMA geactualiseerd en uitgebreid met een medische paragraaf en nog meer inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Het symposium is vooral gericht op professionals uit de gezondheidszorg en letselschadebranche. Toonaangevende sprekers gaan in op het nieuwe veiligheidsdenken, op de rol van de bestuurder bij cultuurveranderingen en op goede intenties in relatie tot feitelijk gedrag. U krijgt een inkijkje in de praktijk van ziekenhuizen die zelf schades als gevolg van een medisch incident afwikkelen. U leert van de inzichten van een ervaren mediator. De impact van een incident op de arts komt aan bod. Hoe voorkom je ruis in het contact met de patiënt als gevolg van schaamte en spijt? Ook de route naar een geheel herziene GOMA wordt besproken. Tijdens een brede consultatie zal De Letselschade Raad zoveel mogelijk professionals inbreng geven. De GOMA komt binnenkort ook (echt) bij de dokter.

Anders dan eerder is aangekondigd, vindt het symposium plaats op donderdag 28 mei 2015.
De kosten voor deelname zijn 125 euro, exclusief btw. Binnenkort ontvang u een uitnodiging met het definitieve programma. Vanaf dan is aanmelding mogelijk.

Datum:  donderdag 28 mei 2015
Tijd: van 13.30 tot 17.00 uur
Locatie: Figi-theater Zeist
Kosten: 125 euro, exclusief btw

Meer info: http://www.deletselschaderaad.nl/