De Letselschade Raadsdag op 8 oktober 2015 in Zeist

Van ingesleten patronen naar inventieve oplossingen en van dichtgespijkerde processen naar handelen volgens de menselijke maat; De Letselschade Raadsdag 2015 draagt het motto: ‘Going up!’

Centraal in het programma voor het jaarcongres staan de diverse vernieuwingen in de letselschadebranche. Hierbij leggen wij dit jaar het accent op herstelgericht schaderegelen. De wettelijke verplichting om het slachtoffer, zoveel als het mogelijk is, terug te brengen in de positie van voor het ongeval of incident wordt nu nog vooral vertaald naar een financiële compensatie. De verplichting om het slachtoffer praktische en op herstel gerichte oplossingen te bieden, blijft echter nog onderbelicht. Prominente sprekers zoals prof. mr. Ton Hartlief, senior raadsheer mr. Renate Dozy en prof. mr. Arno Akkermans zullen u in het plenaire ochtendprogramma laten zien dat dit een gemiste kans is.

Tijdens de lunchpauze kunt u zich laten inspireren en informeren op de Informatiemarkt. Verschillende aanbieders van herstelgerichte diensten zullen zich aan u presenteren en kennis laten maken met hun aanbod.

In het middagdeel van het congres kunnen de deelnemers kiezen uit diverse workshops. In het Herstelcafé is het mogelijk op basis van uitdagende cases nieuwe manieren te beproeven om letselschadeslachtoffers te ondersteunen. Daarnaast kunt u kiezen uit de workshops:  “Conflict hanteren en Onderhandelen”, “Waarom mediation een goed alternatief is” en “De Letselschade Richtlijn Rekenmodel Overlijdensschade; ervaringen en opbrengsten”.

De Letselschade Raadsdag is bestemd voor al diegenen die zich beroepsmatig bezig houden met de behandeling van letselschadezaken. Het jaarcongres vindt plaats in theater Figi te Zeist. 

Klik hier voor meer informatie.