Vacature klachtenfunctionaris bij Kentalis in Den Bosch

Vacature klachtenfunctionaris bij Kentalis in Den Bosch

Voor 24 uur, parttime
Locatie: Den Bosch / Hybride

Wil jij er alles aan doen om te zorgen dat cliënten, leerlingen én medewerkers zich gehoord en gezien voelen? Dan gaan we graag in gesprek met jou!

Wat maakt jouw werk bijzonder?
Je gaat onderdeel uitmaken van een landelijke expertise organisatie gericht op zorg en onderwijs, waarbij onze medewerkers het verschil maken in het leven van cliënten en leerlingen. Kentalis kent drie klachtenregelingen: voor cliënten, leerlingen en medewerkers. In de rol van klachtenfunctionaris zorg jij voor een effectieve klachtenafhandeling tussen cliënt/ leerling/ medewerker en de organisatie, met als doel de relatie tussen beiden te herstellen. Wij verwelkomen graag een collega, die met zijn of haar vakkennis, integriteit en luisterend oor bijdraagt aan het realiseren van een hoge mate van tevredenheid van het afhandelen van de klachten. Zo draag jij bij aan de zorg en het onderwijs.

Wat ga je doen?
Jij vervult als onpartijdige schakel een actieve rol in bemiddelingssituaties. Dit doe je met de intentie om onvrede weg te nemen en de vertrouwensrelatie te herstellen. Je hebt een adviserende rol over de mogelijkheden van klachtbehandeling. Tevens adviseer je zorg- en onderwijsprofessionals over de omgang met cliënten, leerlingen of vertegenwoordigers die onvrede uiten. Ter bevordering van het continue verbeteren van de zorg en onderwijs, verzamel je systematisch en geautomatiseerd gegevens over klachten, analyseer je deze en kom je met verbetervoorstellen. Je bespreekt trends en cultuur betreffende klachtbemiddeling met het management, de raad van bestuur en de medezeggenschap. Deze besprekingen zijn met name gericht op het voorkomen en leren van klachten. Verder zijn jouw belangrijkste taken:

 • Je verzorgt de eerste opvang, informatie en/of advies bij klachten;
 • Je ondersteunt de klager – indien nodig – bij het formuleren van de klacht;
 • Je bemiddelt bij klachten tussen klager en zorg- of onderwijsprofessional;
 • Je registreert het proces van de klachten en de klachtenbemiddeling in Zenya;
 • Je adviseert en ontwikkelt beleid ten aanzien van omgaan met klachten en klachtenmanagement.

Met wie werk je?
Je werkt nauw samen met je collega klachtenfunctionaris en bent in de uitvoering van je werkzaamheden autonoom. Je gaat deel uitmaken van de afdeling bestuursondersteuning onder leiding van de secretaris van de raad van bestuur. Deze afdeling adviseert en ondersteunt de raad van toezicht, de raad van bestuur en de sectoren en concern bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Het bureau bestuursondersteuning bestaat uit juristen, (strategische) beleidsadviseurs, klachtenfunctionarissen, managementondersteuners en een functionaris gegevensbescherming en privacy officer.

Wat wordt jouw werkgebied?
Je werkgebied is de provincie; Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel. In de andere provincies is je collega klachtenfunctionaris werkzaam. Jouw standplaats wordt Sint-Michielsgestel, dit is slechts 10 minuten rijden van Den Bosch. Ook bestaat er de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Kentalis in het kort
Als landelijke expertise organisatie met circa 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.

Wij bieden jou
Voor een goede start, word je ingewerkt door een ervaren collega. Ook kijkt je leidinggevende naar jouw talenten en wordt er geïnvesteerd in jouw vakkennis en persoonlijke ontwikkeling.

 • Een bruto maandsalaris van €3.694,- tot €5.370,- (FWG 60) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • Direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 24 uur per week;
 • Je salaris stijgt per 1 juni én per 1 december met 2%;
 • Een laptop, iPhone en mogelijkheid tot thuiswerken;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansuren (naar rato) extra’s zoals, pensioenopbouw bij PFZW;
 • Reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer voor woon- werkverkeer;
 • Eindejaarsuitkering in december van 8,33%;
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij voor een sportabonnement, een fiets of uitruil van je reiskosten?

Wie ben je?
Je kunt goed luisteren en bent in staat de juiste nuance aan te brengen tussen zakelijk informatie en advies en het tonen van begrip en ondersteuning. Je kunt zonder oordeel omgaan met wisselende belangen en opvattingen. Waar nodig breng je balans aan in machtsonevenwichtigheid. Je bent objectief, integer en proactief. Je benadert mensen met tact en onderkent hun gevoelens. Verder breng je mee:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, klachtenfunctionaris (of bent bereid deze te volgen);
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Je bent in staat om op organisatie en processen overstijgend te denken;
 • Integriteit staat bij jou hoog in het vaandel.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden om als klachtenfunctionaris aan de slag te gaan bij Kentalis? Solliciteer dan op de manier die bij jou past. Dit kan in de vorm van een cv met optioneel een sollicitatiebrief, een beknopte motivatie of verras met een video. Wij kijken uit naar jouw reactie! Solliciteer nu, of uiterlijk op 25 februari. De gesprekken vinden plaats in week 10 (4 maart) en week 11 [11 maart).

Heb je vragen over deze functie? Pien den Hollander, klachtenfunctionaris maakt graag tijd voor jou en je vragen.
Bel, WhatsApp of mail via 06 – 1000 6265 / p.denhollander@kentalis.nl

We vragen altijd om referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie stellen we niet op prijs.

Klik hier voor meer informatie en sollicitatie.

Plaatsingsdatum: 19 januari 2024 - Kentalis