Trainingen VKIG

Themabijeenkomsten

Om onze leden de gelegenheid te geven zich te blijven ontwikkelen, biedt de VKIG door het jaar heen themabijeenkomsten aan tegen een gereduceerd tarief. Ook niet-leden kunnen hieraan deelnemen tegen het volledige tarief. Klik hier voor de komende themabijeenkomsten.

Cursusagenda van Registerplein

Bent u op zoek naar geaccrediteerde en/of overige scholing, dan kunt u terecht op de website van Registerplein. Bekijk hier de cursusagenda van Registerplein.
Voor geaccrediteerde scholing voor klachtenfunctionarissen logt u in bij Registerplein en kijkt u onder Cursusagenda.
Voor overige scholing (voor eigen ontwikkeling of verdieping) hoeft u niet in te loggen bij Registerplein.

Basismodules Gezondheidsrecht en Klachtenmanagement

Als u zich vanaf januari 2021 als klachtenfunctionaris bij Registerplein wilt registreren, dan is een geaccrediteerde basisopleiding verplicht.

U moet bij registratie voldoen aan de volgende voorwaarden:
a. opleiding KF hebben gevolgd bij een door Registerplein gecertificeerde opleiding;
of
b. opleiding mediation (bij een door MfN gecertificeerde opleiding) hebben gevolgd en verplichting om binnen een jaar de aanvullende modules gezondheidsrecht en klachtenmanagement te volgen.
Zie hiervoor het registratiereglement van Registerplein.

Voor degenen die nog geen volledige opleiding tot klachtenfunctionaris hebben gevolgd, bieden wij de volgende geaccrediteerde basismodules in het najaar aan:
– module Gezondheidsrecht van mr. Rose Marie Doppegieter (voorjaar 2022)
– module Klachtmanagement van Karin Somhorst (do 11 en do 25 november 2021)
Klik hier voor voor deze cursus.

Juridische bijeenkomsten VKIG

Mr. Rose Marie Doppegieter, juridisch adviseur gezondheidsrecht, verzorgt sinds jaren voor de VKIG regelmatig juridische bijeenkomsten. Tijdens de training wordt u geïnformeerd over actuele juridische aspecten van het klachtrecht van patiënten/cliënten. Verder wordt u geïnformeerd over andere actuele juridische ontwikkelingen, die van belang zijn voor uw vak als klachtenfunctionaris. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Deze bijeenkomsten worden zeer goed ontvangen.
Accreditatie Registerplein: 7 PE-punten. Klik hier voor de juridische bijeenkomsten.

Themabijeenkomsten ‘Wat te doen na een medisch incident?’

Mr. Corinne Jeekel, advocaat bij ACE Letselschade Advocaten, geeft sinds jaar en dag voor de VKIG regelmatig basistrainingen over de afhandeling van een letselschadedossier. Deze bijeenkomsten worden vanwege de praktische, laagdrempelige en enthousiaste insteek van de spreekster zeer goed ontvangen door de aanwezige klachtenfunctionarissen. De bijeenkomsten hebben altijd een interactief karakter, want de kennis over en weer moet gedeeld worden. Wij kunnen immers veel van elkaar leren!
Fotograaf: Paul van der Wal
Accreditatie Registerplein: 7 PE-punten. Klik hier voor de komende themabijeenkomsten.