Themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten

Om onze leden de gelegenheid te geven zich te blijven ontwikkelen, biedt de VKIG door het jaar heen themabijeenkomsten aan tegen een gereduceerd tarief. Ook niet-leden kunnen hieraan deelnemen tegen het volledige tarief. Klik hier voor de komende themabijeenkomsten.

Themabijeenkomsten en Covid-19

Dat dit een bijzondere periode is, hoeven we u niet meer uit te leggen. En ook niet dat het een enorme impact heeft op de plannen en planning van eenieder.
Het coronavirus sloeg ook grote gaten in onze activiteitenagenda, veel themabijeenkomsten kwamen noodgedwongen te vervallen of zijn uitgesteld.
En dat net in een periode dat we van start zijn gegaan met inschrijving in het Kwaliteitsregister.

Gezien de maatregelen en beperkingen onderzoekt het bestuur momenteel of de themabijeenkomsten digitaal of in een mix-variant (deels fysiek, deels online) georganiseerd kunnen worden. Deze trainingen (op locatie, online of een combinatie daarvan, centraal of regionaal) worden door de VKIG nog steeds kostenneutraal aangeboden. Kostenneutraal betekent echter wel dat we een voorbehoud moeten maken: bij te weinig inschrijvingen gaat een themabijeenkomst niet door of moet men zich aansluiten bij een themabijeenkomst elders in het land met voldoende aanmeldingen.

Naast de themabijeenkomsten van de VKIG is het ook mogelijk om een training of scholing elders te volgen.
Kijk hiervoor en voor het behalen van PE-punten op de site van Registerplein of via andere fora.

Juridische bijeenkomsten

Mr. Rose Marie Doppegieter, juridisch adviseur gezondheidsrecht, verzorgt sinds jaren voor de VKIG regelmatig juridische bijeenkomsten. Tijdens de training wordt u geïnformeerd over actuele juridische aspecten van het klachtrecht van patiënten/cliënten. Verder wordt u geïnformeerd over andere actuele juridische ontwikkelingen, die van belang zijn voor uw vak als klachtenfunctionaris. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Deze bijeenkomsten worden zeer goed ontvangen.
Accreditatie Registerplein: 7 PE-punten. Klik hier voor de juridische bijeenkomsten.

Themabijeenkomsten ‘Wat te doen na een medisch incident?’

Mr. Corinne Jeekel, advocaat bij ACE Letselschade Advocaten, geeft sinds jaar en dag voor de VKIG regelmatig basistrainingen over de afhandeling van een letselschadedossier. Deze bijeenkomsten worden vanwege de praktische, laagdrempelige en enthousiaste insteek van de spreekster zeer goed ontvangen door de aanwezige klachtenfunctionarissen. De bijeenkomsten hebben altijd een interactief karakter, want de kennis over en weer moet gedeeld worden. Wij kunnen immers veel van elkaar leren!
Fotograaf: Paul van der Wal
Accreditatie Registerplein: 7 PE-punten. Klik hier voor de komende themabijeenkomsten.