Lustrumbijeenkomst 30 jaar VKiG: Stevig in je schoenen en goed in het vel

Op 12 april zijn circa 115 betrokken leden en enkele relaties van de vereniging bijeen tijdens de Lustrumbijeenkomst van de VKIG, in ‘Het Oude Magazijn’, een sfeervolle locatie in Amersfoort.  De vereniging viert haar 30e verjaardag, dus het is tijd voor een feestje!     

    2024_Fotocollage impressie ALV-Lustrum 12 april 2024

Het thema van de dag is goed gekozen: ‘Stevig in je schoenen en goed in het vel’. Het is van toepassing op de VKiG, die zich in de afgelopen jaren gestaag heeft ontwikkeld en nu bruist van plannen en ambities. Een goede reden om met elkaar het glas te heffen.
Het thema is ook van toepassing op het vak van klachtenfunctionaris dat, geholpen door wetgeving, inmiddels een erkend en geregistreerd beroep is. En zeker ook op de klachtenfunctionaris als individu, voor wie het belangrijk is om zelf stevig in de schoenen te staan en goed in het vel te zitten. Dat is nodig om te kunnen functioneren te midden van klagers met hoge verwachtingen en soms een kort lontje, en zorgverleners die werken in zorgorganisaties die onder druk staan.

Algemene ledenvergadering
In de ochtend is het ALV deel. Daarin wordt o.a. Cynthia van Holstein voorgesteld en na stemming benoemd als nieuw bestuurslid ‘Externe Relaties’, Ferry Zoutenbier wordt na een termijn van 4 jaar herbenoemd als bestuurslid/penningmeester/secretaris. Daarnaast wordt er gewezen op het aangekondigde vertrek van onze voorzitter Marlout Corba. Kandidaten voor deze functie vanaf medio 2024 kunnen zich nog steeds melden. In 2025 komt een vacature voor penningmeester vanaf april 2025.

Verder wordt het jaarplan 2024 toegelicht, met daarbij een presentatie van Kenny Vizee van Procurius over de nieuwe website die dit bedrijf bouwt voor onze vereniging. Ten slotte wordt er afscheid genomen van Madelon Hengeveld na 8 jaar als bestuurslid ‘Externe Relaties’ (eerder ‘PR en Externe Relaties’). Madelon krijgt complimenten voor haar grote inzet en cadeautjes. Ze deelt zelf, namens het bestuur, ook cadeautjes uit: een gadget met een gratis toegangsbewijs voor alle leden voor het middagsymposium op 31 mei  a.s. met een lezing van universitair docent psychologie Andreas Wismeijer over ‘mentaal gezond werken’.

Theaterprogramma van Hermans & De Paepe
Na de lunchpauze is het podium voor Daniëlle Hermans en Karina de Paepe. Zij brengen ‘regietheater’: Stevig in je schoenen staan, … hoe doe je dat (niet)? Daniëlle en Karina laten het zien in ‘uit het leven gegrepen’ min of meer grensoverschrijdende situaties, die zij samen heerlijk overdreven neerzetten. ‘De zaal’ wordt uitgenodigd om daarbij regieaanwijzingen te geven, op momenten dat het gesprek beter kan. Na zo’n aanwijzing volgt discussie in de zaal en/of uitleg van een de trainingsacteurs en daarna wordt de scene, gebruikmakend van alle aanwijzingen, opnieuw gespeeld, met hier en daar een vette knipoog, tot de volgende aanwijzing komt.

Ten slotte is de dag afgesloten met een drankje en een patatje.

Pasfoto Anja de Haan 2023

Anja de Haan
Lid VKiG en commissie PR & Communicatie

Bekijk hier de video van de ALV & het Lustrum