Interview met netwerkcoördinator Marijke Jansen-van Beckhoven (netwerk 4)

Marijke is al jaren werkzaam als Klachtenfunctionaris, waarvan de laatste 12 jaren in zorginstellingen.
Per 1-1-2024 stopt Marijke als netwerkcoördinator van netwerk 4 (regio Zeeland en West-Brabant). Niet vanwege een bepaalde reden, maar meer omdat ze deel uitmaakt van een heel actief netwerk, waarbij meerdere mensen het coördinatorschap wel willen oppakken, dus is er een soort van natuurlijke roulatie. Marijke spreekt vol enthousiasme over haar netwerk. Een betrokken club, veel inbreng, aandragen van interessante sprekers, onderwerpen. Het is echt van toegevoegde waarde.

Wat heeft het coördinatorschap jou gebracht?
Dat is dan toch vooral het meenemen van nieuwe mensen in het netwerk, dat ze zich welkom voelen, de weg weten te vinden. Wat Marijke ook fijn vond was dat je vroegtijdig op de hoogte was van ontwikkelingen en nieuws van de vereniging.
Ten aanzien van de vereniging heeft Marijke nog wel tips: behoefte aan meer raadpleging vooraf bij de leden, bijvoorbeeld middels mail vanuit het VKIG secretariaat, of bijvoorbeeld via deze nieuwsflits.
Een andere opmerking is dat het voor leden nog best wel eens zoeken is naar de verbinding met de VKIG. Hoe werkt het nou precies in deze vereniging? Dat zal vast per persoon verschillen, maar wel goed om daar aandacht voor te hebben vanuit VKIG (hoe benaderbaar zijn wij).

Marijke stopt wel als coördinator van netwerk 4, maar blijft gewoon betrokken lid. Het werk als Klachtenfunctionaris noemt ze het mooiste werk van de wereld. Dat jij het verschil kan maken voor een individu en vervolgens ook een organisatie mee mag nemen in een ontwikkeling, hoe mooi is dat.
Dat is dan ook wat Marijke mee wil geven aan collega’s Klachtenfunctionarissen: Maak het verschil.

Dankjewel Marijke voor je inzet!

Door: Rieneke Blaak,
Klachtenfunctionaris en lid PR-commissie VKIG
december 2023